Вт, 2024-04-16, 14:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:20
Спецназ у Мінську зірвав перегляд "Останнього диктатора Європи"
Інші останні Новини світу

Близько 20 осіб було затримано спецназом в Мінську в приватному будинку, який періодично орендується трупою "Вільний театр" - відомого в Європі, але не визнаного в Бєларусі творчого колективу.

Ввечері у понеділок, 30 квітня, як повідомляє ВВС, в приміщенні планувався перегляд знятого в Британії фільму "Останній диктатор Європи".

Сеанс, на який отримали запрошення глядачі, так і не розпочався - близько сьомої вечора, вибивши двері, до приміщення увірвалися бійці спецназу і затримали присутніх.

Як повідомляє правозахисниця Анастасія Лойко, затримані доставлені до райвідділу Радянського району бєларуської столиці для пояснень і дактилоскопії. Серед затриманих, за словами правозахисниці, є неповнолітні. Чи заарештована копія фільму, невідомо.

Фільм "Останній диктатор Європи", знятий режисером Метью Чарльзом і оператором Хуаном Луїсом Пасарелла, у 2012 році визнаний журі Фестивалю незалежного кіно у Лондоні кращим фільмом цього кінофоруму. У фільмі розповідається про тортури, вбивства і викрадання, які відбувалися в Білорусі за весь час правління Олександра Лукашенка.

Зазначимо, що раніше зривали зйомки і покази фільмів в різних країнах і з різних причин. У 2009 році мексиканська група активістів боротьби з проституцією вимагає зупинити роботу над фільмом "Memoria de Mis Putas Tristes" ("Спогади про моїх сумних повій") за однойменним романом колумбійського нобелівського лауреата Габріеля Гарсіа Маркеса.

Крім того, мінкульт України визнав фільм "Бруно" не порнографічним, але підпільний показ був зірваний.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1074 | Додав: adminA | Теги: Останнього диктатора Європи, Мінську спецназ зірвав | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]