Пт, 2024-03-29, 09:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:57
Спецслужби під Києвом ліквідували жорстоку банду
Інші останні Кримінальні новини
Оперативники затримали дві групи злодіїв, що спеціалізувалися на банківському обладнанні. Одна ОЗГ спеціалізувалася на незаконному втручанні в роботу терміналів поповнення. На рахунку її членів – 20 фактів злому, збитки склали понад 300 тисяч гривень. Члени іншої встигли вчинити 3 замахи на скоєння крадіжок з банкоматів.

До складу першої групи увійшли троє мешканців столиці, ще один – житель Черкащини. Пересуваючись по території Київщини та Житомирської області, зловмисники обирали своїми мішенями термінали поповнення рахунків, що були встановлені у приміщеннях торгівельних об’єктів, лікарень тощо. Зламуючи замки на пристроях, зловмисники викрадали купюроприймачі із грошима.

При затриманні у членів ОЗГ було вилучено спеціальне обладнання, радіостанції, слюсарні інструменти, маски та взуття, а також частину викрадених грошей.

Правоохоронці встановили, що з січня по серпень 2013 року зловмисники скоїли 20 злочинів, передбачених ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Збитки, завдані діяльністю цієї ОЗГ, склали понад 300 тисяч гривень.

Ще одну групу зловмисників оперативникам карного розшуку Київщини вдалося затримати за сприяння бійців спецзагону «Беркут» та обласного УДАІ. Пересуваючись на автомобілі, злодії обкрадали банкомати, які пошкоджували механічним способом. Через спробу крадіжок з ладу були виведені 3 банкомати, проте довести задумане до логічного завершення крадії так і не змогли.

Оперативники карного розшуку вийшли на слід зловмисників. За місцем їх проживання правоохоронці вилучили речові докази причетності чоловіків до спроб крадіжок: слюсарний інструмент, одяг, маску, радіостанції.

Дії цієї групи злодіїв кваліфіковані слідчими в якості скоєння замахів на вчинення крадіжки, що передбачено ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Зловмисники заарештовані. За скоєння крадіжки передбачене максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 997 | Додав: adminA | Теги: Києвом, жорстоку банду, спецслужби | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]