Вт, 2024-04-23, 23:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:32
Спецслужбу для боротьби з російською мафією створила Великобританія
Інші останні Новини Європейського Союзу
У Великобританії з понеділка почала роботу нова спецслужба Національне антикримінальне агентство (National Crime Agency - NCA), основним завданням якого стане боротьба з міжнародною організованою злочинністю, повідомляє NEWSru.com.

Особлива увага приділятиметься злочинам в економічній сфері та кіберзлочинам, а також транскордонної злочинності, включаючи работоргівлю, сексуальну експлуатацію, незаконну міграцію і насильство над дітьми, контрабанду наркотиків і зброї. За даними статистики, в країні в даний час діють близько 6 тис. організованих злочинних угруповань.

Загальна чисельність нової спецслужби складе близько 4,5 тисяч співробітників. NCA також матиме представництва в 40 країнах. Як очікується, агентство також буде тісно взаємодіяти з правоохоронними органами більше сотні держав, включаючи країни пострадянського простору.

Нова спецслужба, впевнені в уряді, допоможе "підвищити ефективність протидії національним злочинним угрупованням, які функціонують на території королівства". Серед першочергових цілей структури - італійська і російська мафії.

Раніше ці функції частково виконував Скотланд-Ярд і спеціалізовані підрозділи служби британської контррозвідки MI-5.

Влада країни хочуть таким чином провести "ребрендінг" борців з організованими злочинними співтовариствами, вважають критики нововведення. Вони нагадують, що подібна зміна іміджу проводиться вже втретє за останні 15 років.

Раніше повідомлялось, що розвідники-нелегали з Росії ще протягом тривалого часу становитимуть серйозну загрозу для Великої Британії, заявив колишній директор британської контррозвідки МІ-5 Стівен Ландер, який очолював відомство до 2002 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 974 | Додав: adminA | Теги: спецслужбу, боротьби з російською мафією, Великобританія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]