Пт, 2024-03-29, 13:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:16
Спікер поклявся полякам і литовцям, що ВР ухвалить усі закони задля ЄС
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Верховна Рада розгляне у першочерговому порядку законопроекти, ухвалення яких вимагає Євросоюз, щоб підписати Угоду про асоціацію України й ЄС. Про це заявив голова Верховної Ради Володимир Рибак у Варшаві під час другої частини V сесії Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України, Сейму і Сенату Польщі та Сейму Литви, повідомляє прес-служба парламенту.

"Верховна Рада України докладе усіх зусиль, щоб окреслені на Саміті питання в рамках нашої компетенції були виконані у якнайкоротші терміни", - сказав він і додав, що реалізації затвердженого Плану першочергових заходів щодо інтеграції України в ЄС на 2013 рік буде надано "максимального сприяння".

Серед ключових питань, які потребують вирішення найближчим часом, Рибак назвав законодавче врегулювання питання боротьби з корупцією, внесення рекомендованих стороною ЄС змін до законодавства України в галузі захисту персональних даних та врахування рекомендацій ЄС у сфері боротьби з дискримінацією.

З цією метою, за словами спікера, підготовлено необхідні законодавчі акти, які розглядатимуться у Верховній Раді у першочерговому порядку.

"Впевнений, що їх підтримають представники як більшості, так і опозиції", - заявив Рибак, зазначивши, що євроінтеграційний курс України підтримується більшістю політичних сил, представлених у Верховній Раді.

Рибак сподівається, що успішна імплементація положень Порядку денного асоціації Україна - ЄС дозволить підписати Угоду про асоціацію в листопаді цього року.

"Укладення Угоди буде найкращим стимулом для нашої держави з точки зору подальшого здійснення широкомасштабних реформ, посилення демократичного розвитку та верховенства права", - заявив він.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 930 | Додав: abel | Теги: ЄС, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]