Вт, 2024-04-23, 22:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:31
Спільний моніторинг ситуації біля кордонів України обговорили ОБСЄ та Держприкордонслужба
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Представники Держприкордонслужби України та спеціальної моніторингової місії ОБСЄ обговорили ситуацію на українських кордонах у східних регіонах, повідомило видання nowyny.eu.

За інформацією прес-служби прикордонного відомства, у зустрічі взяли участь голова спецмісії ОБСЄ, посол Ертугрул Апакан і директор міжнародно-правового департаменту Держприкордонслужби України генерал-лейтенант Олександр Мельников.

«У рамках забезпечення виконання плану президента України з мирного врегулювання ситуації у східних регіонах України, сторони обговорили порядок організації взаємодії персоналу Держприкордонслужби та місії ОБСЄ за окремими напрямами роботи міжнародної організації. Зокрема, під час обговорення йшлося про можливу участь спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в моніторингу ситуації спільно з підрозділами прикордонної служби, Національної гвардії та Збройних сил України в межах 10-кілометрової (буферної) зони вздовж кордону», – повідомляє прес-служба.

При цьому, згідно з інформацією, основний акцент місія зробила «на можливості проведення таких дій після визначення статусу прикордонних територій та вжиття РФ заходів, спрямованих на стабілізацію ситуацію на кордоні».

Згідно з інформацією, сторони обговорили ситуацію на українсько-російській та українсько-молдавській ділянках кордону України.

«Під час обговорення прикордонники також надали інформацію про протиправні дії РФ, спрямовані на ескалацію конфлікту в східних регіонах України, бездіяльність підрозділів прикордонного відомства сусідньої сторони з протидії нелегальному переміщенню через держкордон озброєних осіб, транспортних засобів і зброї», – повідомляє Держприкордонслужба.

За результатами зустрічі сторони визначили головних контактних осіб для забезпечення подальшої координації та зв’язку, повідомляє Інтерфакс-Україна.
 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 818 | Додав: adminA | Теги: ОБСЄ, кордонів України, моніторинг ситуації, Держприкордонслужба | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]