Вт, 2024-04-23, 18:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:34
Список чиновників, які отримали тисячі доларів матдопомоги, склали ЗМІ
Інші останні Політичні новини

Найвищі українські чиновники отримують від держави тисячі доларів матеріальної допомоги на оздоровлення та вирішення побутових проблем, пише журнал "Корреспондент".

Видання проаналізувало декларації про доходи за 2011 рік членів Кабміну, керівництва Адміністрації президента і Нацбанку.

Відразу 11 високопоставлених чиновників на чолі з прем'єр-міністром Миколою Азаровим додатково до зарплати попросили матеріальну допомогу. Держава пішла їм назустріч, виплативши на всіх 455 000 грн, або майже 57 000 долл. Левову частку цієї суми - 103 000 гривень - отримав глава НБУ Сергій Арбузов (12800 дол). Главу Нацбанку не зупинив той факт, що в його офіційній декларації зазначений річний дохід в 1,7 млн грн. (212 500 дол).

Міністр фінансів Юрій Колобов при річному доході в 1,5 млн гривень отримав допомогу в розмірі 78 000 грн на оздоровлення. Поправили своє здоров'я за рахунок держави в 2011-му і прем'єр Микола Азаров, віце-прем'єр і міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова, глава МЗС Костянтин Грищенко, міністр культури Михайло Кулиняк та голова Мін'юсту Олександр Лавринович.

Однак, основний контингент високопосадовців, які потребують допомоги, сконцентрований у Верховній Раді: депутати на ті ж цілі можуть отримати раз на рік подвійний оклад - близько 30-35 тисяч грн.

З урахуванням того, що в парламенті 450 депутатів, в цілому ці 3,8-4,4 тисяч дол складаються в значну суму - від 1,7 млн до майже 2 млн дол.

При цьому депутати на відміну від членів уряду не зобов'язані оприлюднювати свої декларації про доходи, тому дізнатися, хто з них отримав допомогу від держави, не можна: ні в секретаріаті парламенту, ні в комітеті з питань регламенту ВР, які володіють цією інформацією, на запити видання відповідати не стали. Лише лічені одиниці серед носіїв мандатів принципово відмовляються від матдопомоги, відзначає журнал.

Раніше повідомлялось, що матеріальну допомогу, отриману в 2011 році, прем'єр-міністр Микола Азаров витратив на придбання ендопротезів для хворої жінки. Про це заявила прес-служба Кабміну, у відповідь на повідомлення ЗМІ, що Азаров отримав 40 тисяч матеріальної допомоги.

Депутатам Верховної Ради підвищили видатки на утримання помічників-консультантів. Це зафіксовано в кошторисі Верховної Ради, який депутати без обговорення підтримали 20 березня. Зокрема, передбачено, що депутати цього року можуть витратити на помічників 240 тисяч гривень, хоча в 2011 році бюджет виділяв на це кожному депутату по 216 тисяч.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1035 | Додав: nowyny | Теги: чиновники, матдопомога | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]