Пт, 2024-04-26, 01:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:08
Список потрібного озброєння Міноборони вже склало й передало США. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Переговори із США щодо надання Україні озброєння активно ведуться.

Міністерство оборони вже склало і передало американській стороні список необхідної військової техніки, заявив в ефірі "5 каналу" радник президента України Юрій Бірюков.

"Переговори ведуться постійно. Переговори ведуться і на рівні міністра оборони України, ми відправили недавно в США уточнений список потреб, обговорювався і перший транш 350 мільйонів доларів на 3 роки, і додатковий можливий мільярд. Американці не говорять категоричне ні, вони кажуть, що зараз не прийняте рішення у Білому домі, але поки воно буде прийматися - давайте попрацюємо. Тому робота ведеться. Мова йде і про бронетехніку, і про озброєння", - заявив Бірюков.

Раніше Новопризначений голова Консультативної ради реформ Михайло Саакашвілі закликав президента США Барака Обаму дати Україні зброю.

США ще не прийняли рішення про постачання зброї Україною, воно буде залежати від здатності європейських лідерів забезпечити успіх мирних переговорів. У свою чергу верховний головнокомандувач силами НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав вважає, що Захід не повинен виключати військовий варіант врегулювання в Україні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 791 | Додав: adminA | Теги: Міноборони, список потрібного озброєння, США. ВІДЕО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]