Чт, 2024-03-28, 11:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:10
Співпрацювати з Україною Польща хоче для збереження спільної культурної спадщини
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Посол Польщі в Україні Генрик Літвін зазначає необхідність співпраці з Україною у сфері збереження спільної культурної спадщини. Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня".

"Справді, є спільна культурна спадщина - твори великих майстрів, створені саме на цих територіях за часів існування першої Речі Посполитої... Це - наші спільні традиції, це - наша спільна культура. Щоб найкраще зберегти врятовані у важкі часи скарби, слід працювати тільки разом", - вважає посол.

Він також відзначив необхідність співпраці з Бєларуссю в цьому напрямку, підкресливши, що Польща, Україна та Бєларусь належать до найбільш нещасних країн Європи, які в ході Другої світової війни втратили багато культурних цінностей.

У минулому році Україна і Польща збиралися обмінятися пам'ятниками, щоб закреслити неприємне минуле. Так, президент Польщі запропонував українському колезі відкрити на Волині пам'ятник полякам, убитим членами УПА. А в польському селі повинен був з'явитися пам'ятник українцям, убитим поляками.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 973 | Додав: adminA | Теги: Україною, збереження, культурної спадщини, Польща | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]