Пт, 2024-03-29, 10:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:01
Спортсмен – це не "тітушка", не екстреміст і не бандит. Звернення до тренерів
Інші останні Спортивні новини
Ситуація в Україні вже стільки тижнів поспіль тримає напругу. Мені особливо гірко спостерігати за тим, як по всій країні використовують спортсменів, цькують їх то проти силовиків, то проти громадян, зараховують до так званих "тітушок" або до екстремістів. Поки влада та опозиція шукає компроміси, і ті, і інші мають неабиякий попит на силу та вміння, які спортсмени виховували в собі впродовж багатьох років.

Проте підтримувати спортивну молодь ніхто не бажає, набагато легше її застосувати у політичній боротьбі. Особливо, застосовуючи гроші, авторитет товаришів та різноманітні гасла. Справді, хлопцям, яким по 17, 18 чи 20 років, коли більшість друзів ідуть відстоювати кулаками "свої" позиції, важко і певною мірою незручно піти проти товаришів і відмовитися від участі у компанії.

Я хочу звернутися до тренерів, бо з власного досвіду знаю, що позиція тренера важливіша навіть за думку батьків. Авторитет тренера для спортсмена непохитний, бо він є тим наставником, який викликає повагу своїми правильними вчинками, професіоналізмом, добросовісним ставленням до праці і об'єктивним ставлення до своїх учнів.

Шановні тренери, приділіть більше уваги своїм вихованцям, застережіть їх від участі у заходах, де політики намагаються втягнути їх у свої брудні ігри, зманіпулювати ними, використовуючи їхню силу. Головне, щоб молоде покоління зрозуміло, що ми показуємо свої вміння не на мітингах і вуличних акціях, а на спортивних майданчиках,спортзалах, рингах і басейнах.

Спортсмен – це не "тітушка", не екстреміст і не бандит. Наша мета – показати власним прикладом, що спортсмен – це чесна людина, яка показує свій патріотизм на всеукраїнських і міжнародних змаганнях. Заняття спортом – це популяризація здорового способу життя, а не агресії, насильства та зневаги.

Сьогодні відкрилась Олімпіада. Погляньте, яка мета у спортсменів: змагання, подолання перешкод, демонстрація своїх кращих якостей. Тренер повинен орієнтувати своїх вихованців на досягнення високої мети і навчити їх бути розсудливими на шляху до неї. Це допоможе вберегти молодь від участі у сумнівних заходах, за які потім буде соромно.

Як людина, яка присвятила спорту більшу частину свого життя, закликаю тренерів: не дайте зійти юнакам з правильного шляху і зруйнувати образ спортсмена в очах суспільства.

Денис Силантьєв, Чемпіон світу з плавання. Заслужений майстер спорту. Срібний призер Олімпіади у Сіднеї 2000 р.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 964 | Додав: adminA | Теги: не екстреміст і не бандит, не тітушка, тренерів, Спортсмен | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]