Ср, 2024-04-24, 02:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:33
Споживання газу Україна скоротила на 19%
Інші останні Економічні новини

Україна скоротила споживання природного газу на 19%, заощадивши таким чином мільярдні кошти, повідомив сьогодні, 11 листопада, під час засідання уряду прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає УНІАН.

"У нас є перші позитивні результати програм енергоефективності. За 9 місяців обсяги споживання природного газу в Україні скоротилися на 19% порівняно з минулим роком. Ми заощадили 19% газу. Це мільярди. І ми зробили це завдяки тому, що провели реформи газового сектору, запровадили ринкові тарифи і передбачили якнайширшу програму субсидій", - наголосив глава уряду.

"Окремо сьогодні на засіданні уряду ми розглянемо питання збільшення обсягів фінансування кредитів на енергоефективність. Загальна цифра така – ми вже видали на 1 млрд грн кредити (за якими держава компенсує процентну ставку – ред.)", – сказав Яценюк.

За словами прем`єр-міністра, урядова програма набирає дедалі більшої популярності і покриває дедалі ширші верстви населення.

"Понад 60 тис. домогосподарств отримали кредити на утеплення своїх будинків, на заміну котлів. І вже пішли перші кредити на ОСББ, коли практично цілий будинок приймає рішення про утеплення, енергомодернізацію, а уряд компенсує від 20% до 60% обсягу кредиту", - наголосив прем`єр.

Нагадаємо, глава НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв вважає, що протягом 5 років Україна може стати незалежною від імпорту газу.

За даними Міненерговугілля, Україна в січні-жовтні 2015 року скоротила споживання природного газу порівняно з січнем-жовтнем 2014 року на 19,4% - до 25,788 млрд куб. м. Споживання газу промисловістю за 10 місяців скоротилося на 24,1% – до 9,1 млрд кубометрів, населенням і бюджетними установами – на 21,5%, до 9,249 млрд кубометрів, підприємствами теплокомуненерго - на 7,2%, до 4,963 млрд кубометрів.

При цьому "Укртрансгаз" прогнозує падіння споживання природного газу в 2015 році порівняно з 2014 роком на 20%. Загальний обсяг споживання становитиме близько 34 млрд куб. м.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 885 | Додав: adminA | Теги: споживання газу, 19%, Україна скоротила | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]