Сб, 2024-04-20, 00:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:50
Споживання пива ніяк не впливає на появу "пивного живота"
Інші останні Новини світу науки і технологій

Науковець з Японії Хіроцугу Уесіма довів, що споживання пива ніяк не впливає на появу у чоловіків середнього віку так званого пивного живота. Результати роботи були представлені на науковій конференції з наркотичної та алкогольної залежності в Нагої, передає РИА "Новости".

Протягом чотирьох років (з 2005 до 2008 року) група під керівництвом Уесіми вивчила дані 1095 чоловіків у віці від 40 до 70 років. З них була відібрана група людей, що вживають тільки пиво (166 осіб). Середній обвід талії цієї групи становив 85,3 сантиметра. Серед тих, хто вживав інші види алкоголю або взагалі утримувався від спиртного, середній обвід талії становив 85,5 сантиметра, тобто на 2 міліметри більше, ніж у любителів пива.

Науковці відзначили тенденцію, що до віку 50-60 років у шанувальників пива обсяг живота був більшим, аніж у "непивної" групи, але різниця становила менше сантиметра.

У віковій групі від 40 до 50 років і старших за 70 років любителі пива, навпаки, живіт мали менший на 0,3-1,8 сантиметра.

Професор зробив висновок, що "пивний живіт" не залежить безпосередньо від споживання пива, а пов'язаний тільки з малорухливим способом життя і неправильним харчуванням.

А ось канадські археологи стверджують, що поява технології виробництва пива зумовила бурхливий розвиток сучасної цивілізації.

Пивоваріння, що виникло ще в кам'яному віці, складне саме по собі. А ще важче стародавнім людям було добувати сировину для хмільного напою. Але прагнення отримувати все більше пива стало добрим стимулом для розробки нових знарядь праці.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1315 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]