Пт, 2024-03-29, 01:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:56
Спрацював аварійний захист на Південноукраїнській АЕС. Відключено 2 енергоблоки
Інші останні Надзвичайні новини

Південноукраїнська атомна електростанція (Южноукраїнськ, Миколаївська область) 16 березня о 20.33 відключила два енергоблоки через руйнування ізолятора основного трансформатора 2-го енергоблоку й обрив високовольтної лінії, повідомляє прес-служба МНС.

"Внаслідок руйнування ізолятора основного трансформатора блоку №2 стався обрив високовольтної лінії, що призвело до спрацьовування аварійного захисту енергоблоку. Енергоблок №2 виведено на мінімально контрольований рівень і відключено від об'єднаної енергосистеми України", - зазначається в повідомленні.

Працівники станції вживають заходів з усунення несправностей. Радіаційний і протипожежний стан на станції в межах норми.

Як повідомлялося, наприкінці січня 2012 року в Запорізькій області сталася аварія на лінії електропередач, через що Запорізька АЕС зупинила один із шести енергоблоків через падіння опори ЛЕП у Великобілозерському районі. Обвалення сталося внаслідок того, що частини опори були відпиляні нелегальними збирачами металобрухту.

28 червня 2011 року енергоблок №3 на Запорізькій АЕС було вимкнено і його потужність максимально знижено "внаслідок спрацювання аварійного захисту заземлення генератора".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1151 | Додав: adminA | Теги: Південноукраїнській АЕС, аварійний захист. Відключено 2 енер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]