Чт, 2024-04-25, 21:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:15
Справа Павличенків - проблема українського правосуддя - екс-міністр юстиції
Інші останні Політичні новини
Справа родини Павличенків розпочалася із "заочного рішення", коли суд без їхньої присутності вирішив їх виселити. Про це сказав колишній міністр юстиції Микола Оніщук, передає "5 канал".

Говорячи про проблему засудженої родини Павличенків, він сказав: "Я думаю, що це проблема українського правосуддя".

"Все розпочалось із однієї, здавалось би, простої процесуальної речі – це так зване заочне рішення, коли суд ухвалив без присутності сторони, тобто Павличенків, рішення про їхнє виселення. Це положення було відправною точкою наступних подій", - пояснив він.

Окрім того, за його словами, "оцінку судового рішення мають давати не люди". Суспільство має право "висловлювати своє ставлення до цього, вони мають право на протест, але вирішувати проблему (повернення довіри до судочинства) необхідно у способи, які сьогодні відомі".

Нагадаємо, 25 листопада у столиці кілька тисяч фанатів футбольних клубів вимагали звільнити з в'язниці Дмитра та Сергія Павличенків, засуджених за вбивство судді Шевченківського райсуду Сергія Зубкова.

До цього повідомлялося, що 7 грудня 2011 року прокуратура Києва передала до Голосіївського райсуду Києва кримінальну справу за обвинуваченням двох чоловіків у вбивстві судді Зубкова.

2 жовтня 2012 року 47-річного киянина Дмитра Павличенка та його 19-річного сина Сергія було засуджено за вбивство судді Шевченківського райсуду Києва Сергія Зубкова. Перший отримав довічне ув'язнення, другий - 13 років в'язниці. Вирок викликав широкий суспільний резонанс.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 983 | Додав: adminA | Теги: справа Павличенків, українського правосуддя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]