Чт, 2024-03-28, 23:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:19
Справу проти фонду дружини Ющенка розслідує СБУ
Інші останні Кримінальні новини

Служба безпеки України порушила кримінальну справу проти фонду дружини третього президента України Катерини Ющенко "Україна 3000", який 10 років тому започаткував проект будівництва "Дитячої лікарні майбутнього". Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила колишня перша леді.

За словами Катерини Ющенко, кримінальне провадження відкрили щодо можливого розкрадання коштів, зібраних на будівництво клініки.

Ющенко наголосила, що за минулі 5 років її фонд пережив 14 перевірок СБУ, Контрольно-ревізійного управління, Генеральної прокуратури, Податкової адміністрації та міліції. Однак "жодна із перевірок не виявила нічого протизаконного в діях фонду, жоден зі слідчих не знайшов навіть натяку на розкрадання, присвоєння, нецільове використання зібраних благодійних коштів".

Як стверджує дружина третього президента, кримінальне провадження правоохоронні органи відкрили за зверненням нібито сепаратистської організації "Громадська безпека і розвиток".

"Вона зареєстрована в листопаді 2015 року в місті Херсоні. Раніше це об'єднання називалося "Нове слов'янське покоління". Його представляють відкриті сепаратисти, які кілька років тому хотіли створити сепаратистську "Херсонську народну республіку", – розповіла керівниця фонду.

Виходячи з цього, Ющенко звернулася до правоохоронних органів з проханням перевірити діяльність цієї організації.

"Я звертаюся до поліції, прокуратури, генпрокурора. Прошу уважно поставитися до інформації, яку я зараз повідомляю. Ви ведете досудове розслідування за ознаками вчинення кримінального правопорушення щодо благодійного фонду, який діє чітко, прозоро, підзвітний, який ви вже перевіряли і переконалися, що в його діях немає нічого протизаконного. Ви перевіряєте цей фонд на запит відкритих сепаратистів, шанувальників "русского мира", за плечима яких стоять вороги України", – наголосила вона.

Нагадаємо, в червні голова Закарпатської ОДА, генерал-лейтенант МВС у відставці Геннадій Москаль закликав притягти до кримінальної відповідальності й засудити президента України у 2005-2010 роках Віктора Ющенка за корупційні діяння, пов'язані з коштами проекту "Дитяча лікарня майбутнього".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 757 | Додав: adminA | Теги: фонд дружини Ющенка, справа, СБУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]