Пт, 2024-03-29, 01:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:13
Справжня історія волхвів знайшлася в архівах Ватикану
Інші останні Новини світу

Професор релігієзнавства з Оклахомського університету (США) переклав текст, що відкриває нові факти про Різдво Христове і трьох волхвів, які принесли Ісусу дари під час народження.

Рукопис, який зберігався протягом 250 років у Ватиканській бібліотеці і, про походження якого нічного невідомо, професор Брент Ландо дешифрував з мертвої сирійської мови.

Текст називається "Одкровення волхвів" і являє собою розповідь про їхні подорожі, написаний від першої особи, передає ТСН.

Це зроблена у VIII столітті копія з оповідки, вперше записаної у III столітті, менш ніж через 100 років після написання Євангелія від Матвія - першоджерела історії про волхвів, зазначає видання.

"Одкровення волхвів" значно відрізняється від інших варіантів цієї біблійної історії. Згідно з документом, волхви прийшли не з Персії, а з країни Шир, яку ототожнюють зі Стародавнім Китаєм.

"Повідомляється, що вони були нащадками Сифа, третього сина Адама, і належали до секти, яка молилася без слів", - йдеться в статті.

Як відомо, у традиційній легенді - волхвів троє, в "Одкровенні" ж сказано, що їх "десятки". Матвій же не згадує, скільки було волхвів.

Водночас професор Ландо сумнівається, що "Одкровення" справдін написано одним з волхвів, але вважає, що безіменні автори самоототожнювалися з цими містиками і їхьою сектою.

За словами Ландо, в "Одкровенні" йдеться, що Сиф передав нащадкам пророцтво, згідно з яким зірка сповістить про народження Бога в людській подобі.

У дешифрованому ж тексті йдеться, що Ісус Христос і Вифлеємська зірка - одне й те саме, а також, що Христос здатний перетворитися на все що завгодно.

Варто зазначити, що нове відкриття надто символічне, адже тільки 25 грудня католики відсвяткували Різдво Христове. За біблейськими переказами, цього дня в хліву Діва Марія народила Ісуса Христа. Вона разом з Йосипом втекла з Назарета, де Ірод наказав убити всіх немовлят. Цар злякався, що Син Божий зможе зайняти його трон.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1080 | Додав: adminA | Теги: Одкровення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]