Чт, 2024-04-25, 21:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:43
Спроби лінчувати винуватців ДТП почастішали в Україні
Інші останні Новини України
  Від початку поточного року українці щонайменше п'ять разів намагалися вчинити самосуд над винуватцями резонансних ДТП, пише "Тиждень"

На початку травня у Києві на вулиці Вишгородській водій Peugeot на великій швидкості рухаючись проїжджою частиною, різко загальмував поряд із "зеброю", якою у той момент йшов пішохід.

На зауваження останнього власник автомобіля відреагував неадекватно - вискочив із салону і з кулаками накинувся на розгубленого чоловіка. За пішохода заступився перехожий, але водій відкинув його і став далі бити пішохода. У момент затримання чоловік погрожував міліціонерам і людям, які спостерігали на розвитком подій. Розгнівані громадяни обступили патрульну машину, де перебував порушник, маючи намір вчинити самосуд.

Проте правоохоронці умовили людей заспокоїтись і відвезли затриманого до Оболонського райуправління міліції. Медекспертиза встановила у крові порушника велику кількість алкоголю. Проти водія порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 296 (хуліганство).

7 травня в Івано-Франківську на вулиці Івасюка сталася ДТП за участю автомобіля ДАІ. Очевидці вважали винним у аварії автомобіль правоохоронців, який переслідував мікроавтобус та нібито "підрізав" його, після чого Volkswagen врізався у стовп.

За словами очевидців, працівник ДАІ перебував у стані алкогольного сп'яніння. Обурені свідки події кілька разів намагалися перекинути спецавтомобіль, скандували "Ганьба!" та закидували машину яйцями.

На місце ДТП прибув начальник обласного ДАІ та заступник начальника прокуратури та та автобус з бійцями "Беркута". Начальник обласного управління Державної автомобільної служби Ярослав Ковальчук заявив, що в крові даїшника, який став учасником смертельного ДТП, алкоголю не виявлено.

Очевидці стверджують, що обидва співробітники ДАІ були п'яні, при цьому один зник з місця ДТП, залишивши службову машину.

21 червня в Сумах на вулиці Харківській автомобіль Audi врізався в зупинку громадського транспорту, збивши чоловіка і жінку. За твердженням очевидців, тіло чоловіка відкинуло на допоміжну дорогу, жінка потрапила під колеса. Водій авто перебував у стані алкогольного сп'яніння.

Присутні бачили, як він сміявся. На місці аварії моментально зібралося кілька сотень людей, які закликали до самосуду. В цей же час водія іномарки сховали в патрульній машині, яку оточили кілька десятків працівників міліції.

Подія розслідується за частиною 3 статті 286 ККУ - порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб. Зупинку, де трапилася ДТП, міська влада демонтувала.

12 липня ввечері у місті Олександрія Кіровоградської області водій, не впоравшись із керуванням, виїхав на тротуар і сильно травмував двох перехожих. На місці події зібрався натовп.

Зрозумівши, що винуватець аварії перебуває в нетверезому стані, люди мали намір самостійно покарати чоловіка за його вчинок. Перевірка водія на алкотестері підтвердила високу ступінь сп'яніння. Двоє постраждалих доставлені в місцеву лікарню. Щодо водія відкрито кримінальну справу.

А 21 липня у Києві поряд зі станцією метро "Шулявська", на вулиці Вадима Гетьмана, водій Infiniti врізався у Geely, проїхав ще кілька сотень метрів і біля Шулявського шляхопроводу зіткнувся з "Жигулями". Від удару Infiniti винесло на газон. "Жигулі" після зіткнення зачепили дві припарковані машини Peugeot.

Очевидці заявили, що водій іномарки має намір сховатися, відтак його оточили і спробували затримати.

Свідки стверджують, що чоловік був п'яний. Перехожі не дали машині "швидкої допомоги", що приїхала на місце ДТП, забрати водія Infiniti до оформлення документів працівниками ДАІ.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 960 | Додав: nowyny | Теги: лінчувати винуватців дтп | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]