Пт, 2024-03-29, 10:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:48
США готові давати зброю опозиції Сирії і називають умову для цього
Інші останні Новини світу
У пресу просочилися відомості про хід закритого засідання, на якому держсекретар США Джон Керрі розповідав про можливі варіанти розвитку ситуації в Сирії. На закритих слуханнях у Конгресі держсекретар заявив, що у разі підтвердження інформації про використання хімічної зброї в Сирії військами, лояльними Башару Асаду, США можуть ввести заборонені для польотів зони або почати постачання зброї опозиції. З введення безпольотної зони над Лівією почалася військова операція з повалення режиму Муаммара Каддафі.

Про хід засідання розповів член палати представників Конгресу США Бред Шерман. "Ми розглядаємо різні варіанти. Від дипломатичного впливу на президента Асада до підтримки біженців, фінансування опозиції, поставок зброї повстанцям і введення безпольотної зони", - цитує Шермана ИТАР-ТАСС.

У п'ятницю, 26 квітня, прес-секретар Білого дому Джей Карні заявив, що оцінки розвідувальних відомств щодо використання хімічної зброї в Сирії були зроблені "з різним ступенем ймовірності" і вимагають підтвердження. Він також підкреслив, що США не виключають можливості будь-яких дій аж до використання військової сили, якщо уряд Сирії "перейде червону межу", під якою розуміється застосування хімзброї проти власних громадян або передача його яким-небудь терористичним угрупованням.

Білий дім і Пентагон повідомили, що за даними американської розвідки, влада Сирії могла "в невеликій кількості" застосувати хімзброю. Як повідомило агентство Ассошіейтед Прес з посиланням на заяву держсекретаря США Джона Керрі, урядові сили Сирії застосовували хімзброю не менше двох разів.

Міністр інформації Сирії Омран Зауба заявив, що сирійська армія не має в своєму розпорядженні і не застосовувала хімічну зброю, як стверджують представники західних країн. При цьому сирійський міністр наголосив, що хімічну атаку поблизу Аллепо скоїли опозиційні сили.

Обама пообіцяв провести розслідування у зв'язку з можливим використанням хімзброї у Сирії

Президент США Барак Обама пообіцяв провести ретельне розслідування у зв'язку з отриманою від американської розвідки інформації про можливе застосування хімічної зброї владою Сирії, повідомляє агентство Франс прессс посиланням на заяву Обами, зроблену під час зустрічі з королем Йорданії Абдаллою Другим, передає РИА "Новости".

"Ми можемо з різним ступенем впевненості говорити про факт використання хімзброї, залишаються питання про те як, коли і де це зброя використовувалася", - заявив Обама.

Президент зазначив, що дані, якими в даний час розташовують американські влади, є попередніми і вимагають проведення подальшого розслідування.

Також повідомляється, що фахівці ООН приступили до збору відомостей про передбачувані випадки застосування хімічної зброї у Сирії, заявив у п'ятницю представник ООН Мартін Несіркі.

Він пояснив журналістам, що ця робота поки що проводиться за межами сирійської території.

"Генсек ООН закликає владу Сирії швидко відповісти на наші запити, щоб наша місія (з розслідування застосування хімзброї - ред) змогла почати роботу і в Сирії", - додав Несіркі.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 877 | Додав: adminA | Теги: Умови, зброю опозиції Сирії, США | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]