Чт, 2024-04-18, 20:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:22
США і ЄС розширили санкції проти посадовців і компаній РФ
Інші останні Новини світу

США включили ще низку громадян Росії та компаній до списку санкцій (OFAC SDN List).

Всі компанії та банки підконтрольні або Геннадію Тимченку, або Аркадію та Борису Ротенбергам, або банку "Росія", передає "Інтерфакс-Україна".

Нижче наводиться повний список:

- Олег Белавєнцев

- Сергій Чемезов

- Дмитро Козак

- Євген Муров

- Олексій Пушков

- Ігор Сечин

- В'ячеслав Володін

- ТОВ "Акваніка"

- ТОВ "Авіа групп"

- ТОВ "Авіа групп Норд"

- ЗАТ "Зест" (лізінгова компанія, до нещодавна 100% володів банк "Росія")

- Інвесткапіталбанк

- Собінбанк

- Сахатранс

- СМП банк

- "Стройгазмонтаж"

- "Стройтрансгаз"

- "Стройтрансгаз-М"

- ІК "Аброс"

- "Трансойл"

- Volga Group

Раніше президент США Барак Обама анонсував наступне коло санкцій, які США накладуть на Росію за порушення міжнародної угоди, спрямованої на вирішення кризи в Україні.

Водночас він визнав, що не впевнений, чи вони спрацюють.

ЗМІ: в ЄС погодили список із 15 осіб, які підпадають під додаткові санкції проти РФ

Представники ЄС у понеділок, 28 квітня, погодили список із 15 осіб, на яких поширюватимуться додаткові санкції проти Росії, повідомляють французькі ЗМІ з посиланням на неназвані джерела в Євросоюзі.

Імена осіб, які підпадають під ці санкції, у повідомленнях не наводяться.

Очікується, що поіменний список буде опубліковано у вівторок, 29 квітня.

Раніше повідомлялося, що Рада ЄС має ухвалити в понеділок рішення лише щодо індивідуальних санкційних заходів, що передбачають заборону на візи до ЄС і замороження банківських активів низки громадян РФ, повідомила на брифінгу в Брюсселі офіційний представник Єврокомісії Піа Хансен.

"Триває підготовча робота для серії більш широких санкцій щодо певних секторів економіки. Ця робота перебуває в стадії підготовки. Сьогодні йдеться про заходи щодо заморожування рахунків і заборону на поїздки за списком низці осіб", - сказала Хансен, зазначивши, що не може уточнити, про кого саме йдеться.

Ця робота відбувається у рамках Ради ЄС, і та має повідомити відповідну інформацію, уточнила Хансен.

США запроваджують заборону на поставки високотехнологічних товарів до РФ

Министерство торговли США объявило об ужесточении мер, предусматривающих запрет на выдачу лицензий на поставки высокотехнологичных товаров, которые могут усилить обороноспособность РФ, говорится в пресс-релизе Белого дома, опубликованном в понедельник, 28 апреля.

Министерство торговли также аннулирует действующие лицензии на поставку высокотехнологичных товаров в РФ.

Кроме того, министерство торговли ввело дополнительные ограничения в отношении 13 из 17 российских компаний, фигурирующих в списке дополнительных санкций. Эти меры "требуют запроса лицензии, с презумпцией отказа, для экспорта, реэкспорта и других поставок за рубеж продукции американского происхождения для данных компаний".

На запитання про те, що саме має слугувати умовою переходу до економічних санкцій, Хансен пояснила: "Це чітко сказано у висновках Європейської Ради. Якщо буде додаткова ескалація, вона буде приводом для ЄС розглядати перехід до "третьої фази", як ми неодноразово пояснювали. Зараз ми перебуваємо в ситуації, яку розцінюємо як відсутність деескалації, тому наразі ми розглядаємо ці додаткові заходи - заморожування рахунків і заборону на поїздки як відповідний рівень (заходів – ред.) на сьогодні".

При цьому, зазначила представник Єврокомісії, ЄС одночасно просувається у підготовці заходів за "третьою фазою".

Міністерство торгівлі США оголосило про посилення заходів, що передбачають заборону на видачу ліцензій на постачання високотехнологічних товарів, які можуть посилити обороноздатність РФ, зазначається в прес-релізі Білого дому, опублікованому в понеділок, 28 квітня.

Міністерство торгівлі також анулює ліцензії на постачання високотехнологічних товарів до РФ.

Крім того, міністерство торгівлі вводить додаткові обмеження щодо 13 із 17 російських компаній, які фігурують у списку додаткових санкцій. Ці заходи вимагають запиту ліцензії, з презумпцією відмови, для експорту, реекспорту та інших постачань за кордон продукції американського походження для цих компаній".

Наразі проти кількох десятків російських політиків та самопроголошеної влади Криму вже діють санкції Європейського Союзу і США.

Вони мають на увазі візові обмеження і блокування рахунків російських чиновників у європейських та американських банках, якщо вони, звичайно, там були відкриті. Росія на дії Вашингтона і Брюсселя зробила "симетричну відповідь", застосувавши аналогічні санкції щодо кількох західних політиків.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 846 | Додав: adminA | Теги: посадовців і компаній РФ, санкції, США і ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]