Ср, 2024-04-24, 05:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:21
США і Канада підтримають становлення української поліції
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Головними акцентами візиту голови Національної поліції України в Вашингтон стали презентація вже виконаної роботи, а також обговорення планів розвитку і можливостей для зміцнення співпраці США і України в цьому напрямку.

Про це розповіла сама Хатія Деканоїдзе після виступу у вівторок в експертному центрі американської столиці "Атлантична рада", передає власний кореспондент Укрінформу.

"У першу чергу, ми розповіли про наші плани і наші потреби", - зазначила голова української Нацполіції, додавши, що її перебування тут стало своєрідним продовженням діалогу з американською владою після візиту Джо Байдена в Україну.

"Під час наших переговорів мій меседж був дуже чіткий: 2016 рік стане ключовим для реформ у Національній поліції", - додала вона.

Деканоїдзе підкреслила, що США надали виняткову підтримку у створенні нової патрульної поліції. Зараз, за її словами, стоять не менш широкі завдання, і для цього "потрібна подальша серйозна підтримка" з боку партнерів.

Глава Нацполіції не стала уточнювати конкретні цифри, які обговорювалися під час переговорів. Вона підкреслила, що мова йде не тільки про фінансову допомогу, а й про технічну підтримку, а також навчання українських поліцейських, зокрема інструкторів.

Деканоїдзе також повідомила, що у середу вилітає з візитом до Канади, де теж буде спілкуватися з представниками влади про реформи і перспективи розвитку Нацполіції.

Нагадаємо, 7 листопада в Україні набув чинності Закон "Про Національну поліцію". Водночас Закон "Про міліцію" визнаний таким, що втратив силу.

Правоохоронці вже нової структури мають право користуватися посвідченнями, печатками, логотипами і емблемами міліції та МВС України до кінця 2016 року. Також у цей період поліцейським дозволяється носіння і використання форменого обмундирування, визначеного для працівників міліції.

13 листопада Національна поліція почала атестацію особового складу співробітників поліції Києва і Київської області. Атестаційні комісії складаються, в тому числі, з представників громадськості. Передбачається проведення співбесід зі співробітниками, які тимчасово виконують функції керівників підрозділів Національної поліції.

Деканоїдзе пояснила, чому вирішила звільнити Терещука

Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе прокоментувала своє прохання міністру внутрішніх справ про відставку начальника головного управління Нацполіції в Києві Олександра Терещука.

"Найголовніше, що мене цікавить в кожній людині–менеджері, яка повинна командувати, наприклад, поліцією Києва?" - зазначила Деканоїдзе.

В першу чергу, за її словами, це те, "чи готова людина до змін". Друге - "яка концепція розвитку цієї людини". І третє - як вона працює на сьогоднішній день.

"Я була не задоволена його роботою, і тому ініціювала його відставку", - підкреслила глава Нацполіції України.

Напередодні Хатія Деканоїдзе подала документи на відставку начальника головного управління Нацполіції в Києві генерала Олександра Терещука. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков задовольнив її прохання.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 705 | Додав: adminA | Теги: становлення української поліції, підтримка, США і Канада | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]