Пт, 2024-04-19, 06:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:36
США хочуть знати, що трапилось, і Єврокомісія чекає пояснень від влади щодо побиття Тимошенко.
Інші останні Політичні новини

Європейська комісія (ЄК) очікує "в терміновому порядку" пояснень від української влади щодо того, що відбувається з екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

Як повідомили у вівторок у ЄК, там обізнані про голодування екс-прем'єра Юлії Тимошенко, яку "вона розпочала після того, як, за її словами, зазнала жорстокого поводження під час транспортування з в'язниці до лікарні 20 квітня".

"Ми в терміновому порядку очікуємо роз'яснення української влади щодо ситуації з Тимошенко та наполягаємо на тому, щоб відповідна та незалежна людина і її адвокат отримали негайний доступ до неї на досить тривалий період", - сказано в коментарі, передає "Iнтерфакс-Україна".

Європейська комісія утримується від подальших коментарів, доки не буде отримано об'єктивну та достовірну інформацію.

У свою чергу посольство США в Україні також має намір розібратися з інформацією про побиття екс-прем'єра Тимошенко під час транспортування її з Качанівської колонії до харківської лікарні.

"Ми дуже серйозно ставимося до всієї інформації про цю справу. Ми обов'язково спробуємо розібратися в цій інформації. Ми дуже-дуже серйозно ставимося до цієї справи, і сподіваємося, що це виборче судове провадження буде припинено", - заявив посол США в Україні Джон Теффт на лекції студентам Дніпропетровського національного університету у вівторок.

Відповідаючи на запитання студентів про санкції щодо України у зв'язку з політичними переслідуваннями лідерів опозиції, посол США нагадав, що на найвищому рівні лідери, як його країни, так і європейських країн, мали розмову з президентом Віктором Януковичем про переслідування політичних опонентів.

"Існує серйозне занепокоєння і розчарування з приводу того, що тривають ці переслідування. Але говорити про якісь рішення або санкції я не можу. Такого рішення немає", - сказав посол США.

Він також зауважив, що до України приїдуть спостерігачами як представники США, так і європейських країн. Посол сказав, що буде співпраця з ОБСЄ, й українським спостерігачам нададуть підтримку, зокрема громадянській мережі "Опору", яка здійснюватиме моніторинг.

Дипломат також зазначив, що ні кількість спостерігачів, ні міста, куди вони поїдуть, наразі ще не визначені. Відповідаючи на прохання із залу про те, щоб саме до центральної частини України приїхали якомога більше спостерігачів, посол сказав, що таке прохання не поодиноке, про це багато говорять саме в центральній частині України.

Раніше у вівторок захисник екс-прем'єра Сергій Власенко зачитав заяву Тимошенко про застосування щодо неї фізичної сили під час транспортування до лікарні 20 квітня.

"Вони підійшли до мого ліжка, накинули на мене простирадло та почали втрьох стягувати з ліжка, докладаючи грубу фізичну силу. Від болю та відчаю я, як могла, почала захищатися та отримала через простирадло сильний удар кулаком в живіт, мені скрутили руки та ноги, підняли та потягнули в простирадлі на вулицю. Я думала, що наступили останні хвилини мого життя. Від невиносимого болю в спині та страху я почала кричати та кликати на допомогу, але ніякої допомоги я не отримала. В якийсь момент від страшного болю я просто відключилася та прийшла до тями вже в лікарняній палаті", - йдеться в заяві Тимошенко.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1031 | Додав: adminA | Теги: побиття Тимошенко. США також, Єврокомісія чекає пояснень | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]