Чт, 2024-03-28, 22:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:33
США мають намір скасувати спільні навчання - громадянська війна в Єгипті
Інші останні Новини світу
Після введення комендантської години в Єгипті ніч на 15 серпня пройшла відносно спокійно. Сили безпеки заарештували кількох активістів ісламізму "Брати-мусульмани", у яких, за твердженнями єгипетських джерел, вилучили вогнепальну зброю. Про це повідомляє NEWSru.co.il.

За офіційними даними міністерства охорони здоров'я Єгипту, жертвами вчорашніх зіткнень стали, щонайменше, 278 осіб, і ще не менше двох тисяч отримали поранення різного ступеня тяжкості. МВС Єгипту повідомляло про загибель не менше сорока поліцейських в сутичках з демонстрантами. "Брати-мусульмани", зі свого боку, стверджують, що кількість загиблих перевищує 500 людей.

Згідно комендантській годині, обмеження на пересування громадян у вечірній і нічний час - з 19:00 до 06:00 - будуть діяти протягом місяця. Нагадаємо, Адлі Мансур, тимчасово виконуючий обов'язки президента Єгипту, оголосив про те, що в країні вводиться режим надзвичайного військового стану строком на один місяць. У рамках оголошеного НП армія у співпраці з поліцією отримує особливі повноваження і відтепер має права вживати всі необхідні дії для відновлення і підтримки порядку і стабільності в країні, а також захисту громадян та їх власності.

Жорсткі дії єгипетських військових і поліцейських викликали критику з боку західних держав. За деякими даними, США мають намір скасувати спільні навчання з єгипетською армією, передало агентство Reuters. Разом з тим, Вашингтон поки не розглядає можливість скоротити військову допомогу Єгипту, складову приблизно 1,3 млрд. доларів на рік.

Слід зазначити, що на цьому тижні було призначено 25 нових губернаторів єгипетських провінцій, причому 17 з них - армійські генерали, ще двоє - генерали поліції, а ще двоє - судді. Всі цивільні губернатори, призначені президентом Мухаммадом Мурсі, втратили свої посади.

Крім того, вчора, 14 серпня 2013 року, віце-президент Єгипту Мохаммед Барадеї оголосив про свою відставку. У заяві Барадеї зазначається: "Я не можу продовжувати брати на себе відповідальність за рішення, з якими я не згоден і наслідків яких я побоююся. Я не можу взяти на себе відповідальність ні за одну краплю крові".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 997 | Додав: adminA | Теги: Єгипті, спільні навчання, США, громадянська війна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]