Пт, 2024-04-19, 19:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:49
США відкликають своїх дипломатів і громадян з розлючених Судану та Тунісу
Інші останні Новини світу
Держдепартамент США евакуює співробітників дипломатичних представництв в Судані та Тунісі та членів їхніх сімей. У посольствах залишаться тільки ті співробітники, чия присутність необхідна для роботи дипмісій, які піддаються атакам мусульманських активістів.

У заяві, поширеній Держдепартаментом, всім американцям, які знаходяться в Тунісі, рекомендується покинути країну, передає ВВС Russian.

У заяві Держдепу також зазначається, що громадянам США "слід уникати поїздок у суданські провінції Дарфур, Голубий Ніл і Південний Кордофан". Крім того, пропонується ретельно оцінити всі можливі ризики в ході запланованих поїздок в інші регіони.

Раніше Судан відмовився допустити на свою територію американських морських піхотинців для охорони посольства США. Влада країни заявила, що цілком здатна сама забезпечити охорону посольства.

Посольства США в Тунісі, Судані та інших країнах піддалися нападам після того, як антиісламський фільм "Невинність мусульман", знятий в Америці, викликав хвилю обурення на Близькому Сході і в Північній Африці.

Напередодні людина, підозрювана в організації зйомок цього фільму, була допитана в США. Накула Басель Накула, єгиптянин-копт, заперечує будь-яку причетність до фільму, уривки з якого були розміщені в інтернеті. Пророк Мухаммед зображений в ньому любителем жінок і ватажком кровожерної банди. У фільмі також присутні мотиви гомосексуалізму та педофілії.

Протести, які почалися 11 вересня в Єгипті та Лівії і потім поширилися по ісламському світу, вже призвели до загибелі щонайменше семи людей. В ході нападу на американське консульство в Бенгазі на сході Лівії був убитий посол США в цій країні Кріс Стівенс.

Єгипет закликає США не допускати появи антиісламських фільмів і насильства після них

Тим часом прем'єр-міністр Єгипту Хішам Канділ закликав США вжити всіх необхідних заходів, щоб в майбутньому не з'являлися фільми, які ображають почуття мусульман, і, як результат, призводять до вибухів акцій протесту в арабському світі.

Канділ підкреслив, що образи релігійних почуттів неприпустимі - так само як неприпустимі і протести, які переростають в акти насильства.

Єгипетський прем'єр сказав, що скандальний фільм, що став причиною обурення в мусульманських країнах, був зроблений "зловмисними любителями". Він зауважив при цьому, що хоча "ображати нашого пророка [Мухаммеда] неприпустимо", "не можна також виправдати випадки, коли мирна демонстрація виливається у заворушення".

"Єгиптяни, араби, мусульмани - ми повинні показати, що являють собою справжні мусульмани, наскільки вони люблять мир, і розповісти західній пресі, що мусульмани засуджують насильство", - заявив прем'єр-міністр Єгипту.

При цьому він додав, що "ми повинні досягти рівноваги між свободою слова і необхідністю поважати віру один одного".

Канділ закликав США та інші західні країни "вжити необхідних заходів для того, щоб припинити образи півтора мільярдів людей і їх віри".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 997 | Додав: adminA | Теги: США, Судану та Тунісу, дипломатів і громадян | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]