Пт, 2024-03-29, 10:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:55
Стали відомі українські регіони-лідери за обсягами будівництва
Інші останні Новини з регіонів України

Київ та Одеська області стали за підсумками 2018 року регіонами-лідерами за обсягами виконання будівельних робіт. Про це повідомляє Державна служба статистики.

У Києві обсяги виконаних будівельних робіт за підсумками минулого року становили 30,1 млрд грн, в Одеській області 15,3 млрд грн, далі йдуть Дніпропетровська - 13,5 млрд грн та Харківська - 12,7 млрд грн області.

Будівельна галузь вважається драйвером економіки, проте в Україні частка будівельної галузі у структурі ВВП становить всього 2%. І це попри поступове зростання. У той же час фахівці вважають, що ця галузь має величезний потенціал. Зокрема, голова правління - президент ПрАТ "ХК "Київміськбуд" Ігор Кушнір порівняв український показник з показниками інших країн.

"У всьому світі будівельна галузь є локомотивом розвитку економіки. Середній показник частки будівництва в ВВП європейських країн становить близько 6%. У Польщі цілих 9%. А в Україні тільки 2%. Хоча потенціал величезний!" - вважає Кушнір.

Додамо, що загалом за підсумками 2018 року підприємства України виконали будівельні роботи на суму 136,3 млрд грн, індекс будівельної продукції проти 2017 року сягнув 104,4%.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 990 | Додав: abel | Теги: будівництво, новини, Київ, регіони, Одеса | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]