Чт, 2024-03-28, 20:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:59
В Італії за ніч сталося більше сорока підземних поштовхів, кількість жертв зросла. ВІДЕО
Інші останні Новини світу

Кількість жертв землетрусу в Італії, який стався 29 травня, зросла до 17 осіб. Близько 300 постраждали, майже 14 тисяч залишилися без даху над головою.

У ніч на 30 травня у постраждалій області Емілія-Романья було зафіксовано ще більше 40 підземних поштовхів - вони ставалися щогодини, передає РИА "Новости".

Рятувальники продовжують пошуки людей серед руїн. Через 12 годин після першого підземного поштовху їм вдалося витягти з-під уламків житлового будинку в селищі Кавеццо 65-річну жінку, яка зараз перебуває в лікарні. У місті, зруйнованому на дві третини, тепер працюють бульдозери.

Більшість загиблих є робітниками місцевих підприємств. Стихійне лихо застало їх у цехах, перекриття яких упали, не витримавши землетрусу.

Місцеві мешканці поки що бояться повертатися в свої будинки, багато з них провели цю ніч у наметових таборах. Люди також спали на розкладачках під деревами, у машинах, причепах.

Один з найвідчутніших афтершоків змусив ведучих і гостей програми на місцевому телеканалі TV7 у прямому ефірі втекти зі студії.

4 червня оголошено днем національної жалоби в пам'ять про загиблих. 2 червня традиційний військовий парад з нагоди Дня проголошення республіки пройде також в пам'ять про жертви землетрусу, передає ИТАР-ТАСС.

Нагадаємо, 29 травня північні регіони Італії зазнали серії підземних поштовхів від 5 до 5,8 балів за шкалою Ріхтера. Епіцентр поштовхів знаходився в регіоні Емілія-Романія, у трикутнику між містами Модена, Феррара і Болонья. В результаті землетрусу загинули люди, зруйновано будівлі, частково перервалося сполучення між містами.

Італійські фахівці Національної ради з наукових досліджень оголосили, що Емілія-Романья постраждала від найсильнішого землетрусу за 500 років.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1022 | Додав: adminA | Теги: Італії, сорока підземних поштовхів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]