Вт, 2024-04-16, 20:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:59
Стан Савченко стрімко погіршується
Інші останні Новини російської федерації

Стан української льотчиці Надії Савченко стрімко погіршується, але вона не припинятиме голодування.

Про це в ефірі "Еспресо.TV" заявив один з її адвокатів Ніколай Полозов.

"Стан її дуже поганий, бо настав момент, коли кожен день голодування забирає набагато більше сил ніж на початку. Серйозно стоїть питання про її госпіталізацію. Але вона не збирається припиняти голодування. Ми усі вмовляли її, але вона відмовляється", - сказав Полозов.

"Вона заявила, що у випадку примусового годування буде видирати з себе всі ті зонди, навіть якщо вони розірвуть їй стравохід", - додав адвокат.

Довідка

15 грудня Савченко, яку незаконно утримують у московському СІЗО, оголосила голодування. 24 грудня консул України Геннадій Брескаленко відвідав її, але не зміг вмовити припинити голодування.

Адвокат льотчиці Марк Фейгін каже, що вона хоче протриматися без їжі до 26 січня, початку сесії ПАРЄ у Страсбурзі, коли Савченко вступить у повноваження делегата.

Також українська героїня заявляє, що примусове годування в СІЗО буде розцінювати як тортури.

За інформацією українського консула, Савченко вживає лише чорний чай, і за нею здійснюється медичне спостереження, їй ставлять крапельницю з глюкозою і вітамінами.

13 січня Верховна Рада України закликала керівників Німеччини, Франції, Росії та Парламентської Асамблеї Ради Європи вжити всіх необхідних заходів для звільнення Савченко та інших політичних в'язнів.

33-річна льотчиця Надія Савченко воювала на сході України у складі добровольчого батальйону "Айдар" і в червні потрапила в полон до бойовиків під містом Щастя Луганської області. 8 липня її виявили в РФ, Воронезькому СІЗО. 9 липня їй було офіційно пред'явлено звинувачення в пособництві у вбивстві. Савченко всі звинувачення відкидає. Українська сторона вимагає її звільнення.

У жовтні Савченко було обрано депутатом Верховної Ради України від партії "Батьківщина", а 19 листопада ЦВК зареєструвала її народним депутатом України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 898 | Додав: adminA | Теги: Стан Савченко стрімко погіршується | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]