Чт, 2024-03-28, 21:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:54
Стартувала регата "Козацький шлях" у Дніпрі
Інші останні Новини з регіонів України

У Дніпрі стартувала регата "Козацький шлях"

Регата «Козацький шлях» вирушила з Дніпра історичними шляхами запорозьких козаків.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Відродити парусну регату запропонували самі яхтсмени – Дніпропетровська ОДА ідею підтримала. Минулого року регату присвятили сучасним захисникам, цьогоріч – Дню Конституції України. Традиційно вона пройде місцями козацької слави. Це вже не просто подорож, а яскраве спортивне змагання», – зазначив очільник Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Тридцять яхт із Дніпропетровської, Запорізької, Полтавської та Одеської областей подолають півтисячі кілометрів від Дніпра до Одеси. Шлях яхтсменів пролягатиме через Запоріжжя, Нікополь, Каховку, Херсон, Очаків. Вітрильники подолають 500 кілометрів по Дніпру, Дніпро-Бузькому лиману та Чорному морю.

Регаті, що проходить шляхами запорізьких козаків, – не один рік. Та традицію перервала війна на Донбасі. Оновлені вітрила регата підняла у 2016-му.

Півтисячі кілометрів водного шляху перетворяться на спортивні перегони. У змаганнях – шість етапів. У кожному визначатимуть трійку лідерів.

Фінальний ривок – від Очакова, підсумки підіб’ють в Одесі. На переможців чекають нагороди та заохочувальні призи.

Яхтсмени кидатимуть якір у Запоріжжі, Нікополі, Каховці, Херсоні. Кінцева зупинка – в Одесі. Звідти регата повернеться до Дніпра.

На мандри – два тижні. За цей час учасники регати вклоняться пам’яті козацьких отаманів Івана Сірка та Костянтина Гордієнка, зустрінуться із сучасними козаками, завітають на військово-морські бази в Очакові та Одесі.

Організатори регати «Козацький шлях» – Дніпропетровська ОДА, Дніпровський міський клуб крейсерських яхт, Січеславське крайове козацтво та міська федерація вітрильного спорту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 741 | Додав: adminA | Теги: Дніпро, регата Козацький шлях | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]