Чт, 2024-03-28, 11:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:08
Стартувала шоста сесія Верховної Ради. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

У Верховній Раді у вівторок 7 лютого відкрилася шоста сесія. Про це заявив спікер Андрій Парубій з трибуни парламенту.

Під час свого виступу голова ВР подякував українським військовим за захист Авдіївки і закликав Верховну Раду вшанувати пам'ять загиблих там бійців хвилиною мовчання.

Парубій вважає неприпустимим відсутність народних депутатів на робочому місці в парламенті під час війни.

"Чому в робочий час немає депутата на робочому місці в парламенті воюючої країни, ніхто не зможе пояснити... Відсутність депутата на робочому місці під час війни неприпустима", - сказав він.

Він знову пообіцяв, що буде вживати всіх заходів для підвищення дисципліни.

"Немає часу перебувати в залі - здавайте мандати і займайтеся своїми... бізнесами", запропонував Парубій.

На відкритті були присутні прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, міністри Кабінету міністрів, керівники центральних органів виконавчої влади, судової гілки влади і керівники дипломатичних представництв іноземних держав.

Народні депутати та гості парламенту заспівали Гімн України.

Планується, що на першому пленарному засіданні депутати затвердять порядок денний шостої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

У порядку денному також є проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо державної підтримки дітей, які постійно проживають в зоні проведення антитерористичної операції у населених пунктах, що розташовані на лінії зіткнення.

Крім того, депутати мають розглянути у другому читанні законопроект про видобування та реалізацію бурштину.

Планується також розглянути низку законопроектів у екологічній сфері та деякі проекти законів, що не були розглянути на минулій сесії.

Згідно із затвердженим календарним планом, шоста сесія Верховної Ради 8-го скликання триватиме з 7 лютого до 21 липня, на свята депутати не працюватимуть у парламентській залі.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 815 | Додав: adminA | Теги: старт, шоста сесія Верховної Ради | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]