Пт, 2024-04-19, 07:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:39
Стартував флешмоб на підтримку українських пісень в ефірі
Інші останні Культурні новини

  Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення почне контроль над виконанням закону про квоти на обсяг пісень і ведення ефіру українською мовою на радіо з 8 листопада.

У Нацраді також розповіли, що перевірка буде здійснюватися шляхом проведення добових моніторингів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Регулятор також зазначив, що ніякого перехідного періоду з часу набрання чинності цим законом не передбачається.

"Моніторинги почнуться з моменту вступу закону в силу 8 листопада", - повідомили в Нацраді.

У свою чергу народний депутат, голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар оголосила флешмоб у Facebook на улюблену українську пісню. Про це вона написала у Facebook.

"Я ніколи такого не робила, але сьогодні хочу оголосити флешмоб. Тут, у ФБ. На вашу улюблену українську пісню. Бо саме сьогодні починає діяти наш закон, і відсьогодні кожна четверта пісня в радіоефірі має бути українською", - написала Сюмар.

Вона сподівається, що до флешмобу приєднається найвище керівництво держави і відомі політики.

"Фейсбук дозволив відмітити лише сотню людей, яких я прошу показати всім свої улюблені українські пісні. Але я сподіваюся, що до цього флешмобу прєднається і Президент Петро Порошенко, і перша Леді, яка завжди підтримує такі проекти, і Арсеній Яценюк, і Олександр Турчинов, і Володимир Гройсман, і Олег Ляшко, і Юлія Тимошенко і Оксана Сироїд і багато інших", - написала Сюмар.

Вона додала до свого запису пісню Сестер Тельнюк та KozakSystem "Повертайся живим".

"Давайте зробимо так, що в нашій стрічці в ФБ хоча б сьогодні було якнайбільше нашої української музики", - закликала Сюмар.

Зокрема, Петро Порошенко вже приєднався до цього флешмобу. В рамках акції глава держави поширив на своїй сторінці у Фейсбуці пісню "Веселі, брате, часи настали" від гурту "Океан Ельзи".

"Приєднуюсь до флешмобу Вікторії Сюмар, яка ініціювала важливий законопроект на підтримку української пісні в радіоефірі. Маємо зробити так, щоб української пісні було якнайбільше - на радіо, на телебаченні і, звичайно, в соціальних мережах також", - написав Порошенко.

Він також процитував слова з улюбленої пісні:

"Та нам з тобою своє робити,

Відкрити очі і далі йти!

І зуби сильно стиснувши, маму ніжно любити

Хто ж тоді, як не ми, брати?!"

"Приєднуйтеся, поширюйте, популяризуйте українську пісню. Бо "хто ж тоді, як не ми!" – закликав президент.

Окремо він привітав набрання чинності законом про квоти на україномовні пісні в радіоефірі: "Вже сьогодні кожна четверта пісня на українському радіо буде українською мовою. І це - лише початок!".

Нагадаємо, з 8 листопада набув чинності закон щодо частки музичних творів державною мовою в програмах телерадіоорганізацій. Згідно із законом, мовлення кожної телерадіоорганізації має складатися з національного аудіовізуального продукту не менш ніж на 50%. Даний закон був прийнятий Верховною Радою 16 червня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 871 | Додав: adminA | Теги: підтримка українських пісень, старт, флешмоб | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]