Пт, 2024-04-19, 18:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:05
Стартував міжнародний фестиваль літератури і мистецтва "Лесині джерела" на Житомирщині
Інші останні Новини з регіонів України

У місті Новоград-Волинський Житомирської області розпочався триденний міжнародний фестиваль літератури і мистецтва "Лесині джерела".

Як повідомили організатори заходу, в рамках фестивалю, окрім музичної програми, також відбудуться зустрічі з відомими в Україні та за кордоном письменниками та поетами, театральні виступи, лекції запрошених модераторів, передає УНІАН.

У заходах беруть участь українські та зарубіжні делегації міст-партнерів з Грузії та Бєларусі, поети, письменники, науковці, майстри ужитково-декоративного мистецтва, виконавці автентичного солоспіву, читці художнього слова, майстри мистецтв, аматорські творчі колективи.

Загалом на території фестивалю у центрі Новоград-Волинського діють кілька сцен, на яких виступатимуть близько ста учасників: музичні та театральні колективи, актори, письменники, мистецтвознавці.

В рамках фестивалю для його учасників організатори також проведуть безкоштовні екскурсії у Новоград-Волинському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки та музеї родини Косачів, а також у місцевому музеї льону. Діють виставки авторських робіт та святковий ярмарок народних умільців у міському парку культури і відпочинку.

В рамках фестивалю вже відбувся ХІ Всеукраїнський конкурс виконавців художнього слова імені Лесі Українки в музеї родини Косачів та проходить міжнародна наукова конференція "Вона у віки майбутні йти повинна".

Фестиваль "Лесині джерела" – це міжнародний музичний-літературний фестиваль культури і мистецтва, який відбувається щорічно наприкінці липня. У фестивалі беруть участь кращі письменники, актори, художні колективи з різних країн. Фестиваль проводять на батьківщині Лесі Українки та присвячують творчості поетеси.

Зазначимо, раніше в Вінниці відбувся міжнародний літературний фестиваль Intermezzo. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 885 | Додав: adminA | Теги: міжнародний фестиваль літератури і , Житомирщина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]