Чт, 2024-04-18, 16:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:56
Стартував Сорочинський ярмарок. Програма заходів
Інші останні Культурні новини

У вівторок, 16 серпня, в селі Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області офіційно відкрито національний Сорочинський ярмарок. Як передає УНІАН, участь у відкритті ярмарку взяли голова Полтавської обласної державної адміністрації Валерій Головко та голова Полтавської облради Олександр Біленький.

Виступаючи на відкритті, Головко зазначив, що цього року Сорочинський ярмарок присвячений 25-й річниці Незалежності України та проходитиме під гаслом "Розквітає ярмарок - цвіте Україна".

"Сорочинський ярмарок – це українське свято, оскільки тут представлені всі регіони нашої незалежної України", - сказав він.

Керівник проекту "Сорочинський ярмарок" Світлана Свищева зазначила, що свої досягнення на ярмарку представляє кожен район Полтавської області й більшість регіонів країни. Серед товарів, якими торгують на ярмарку, - харчові продукти та напої, одяг та взуття, вироби з хутра, текстильні вироби, прикраси, садово-городній інвентар та сільгосптехніка і добрива, будівельні матеріали, мед, посуд і багато чого іншого.

Цьогоріч на ярмарку також представлено експозиції В`єтнаму, Індії, Латвії, Бєларусі, Грузії, Азербайджану, Шрі-Ланки та Пакистану.

"Усього на цей момент зареєстровано 376 підприємств, близько 400 підприємців і 480 народних майстрів", - сказала Свищева.

Щодня на різних сценах із 11.00 до 12.00 гостей ярмарку вітатимуть актори Полтавського музично-драматичного театру в образі письменника Миколи Гоголя та героїв його творів – Хіврі, Черевика, Афанасія Івановича та інших.

Особливою буде фольклорна частина ярмарку, стилізована під українське село. Тут свою продукцію пропонують народні майстри з Опішні, Петриківки та інших місць України, знаменитих своїми традиціями народних промислів. Велику популярність мають вишиванки, розписаний керамічний посуд, колоритні іграшки.

В історичних садибах гоголівських часів понад 40 народних майстрів проводитимуть різноманітні майстер-класи: вишивка, гончарство, лозоплетіння, орігамі, аквагрим, ляльки-мотанки, дідухи, бісероплетіння, вироби з полімерної глини, ковальські вироби, виготовлення вінків, солом`яних капелюхів, свічок тощо. Тут варитимуть ексклюзивні борщі, варенуху, галушки, ліпитимуть вареники. Все це можна буде спробувати.

На п`яти сценах протягом кожного ярмаркового дня проходитимуть народні свята, фестивалі, конкурси, виступи народних колективів. Зокрема, в п`ятницю, 19 серпня, об 11.00 на сцені "Млин" відбудеться свято "Святий Спас - збережи всіх нас": освячення яблук та меду, частування всіх відвідувачів.

У суботу, 20 серпня, о 12.00 на Малій сцені пройде свято сала - "Національний продукт на національному ярмарку".

Вечорами на Головній сцені виступатимуть Ольга Полякова (16 серпня), Dzidzio (17 серпня), Олег Винник (20 серпня) та інші відомі артисти.

Урочисте закриття національного Сорочинського ярмарку-2016 відбудеться 21 серпня о 13.00.

Нагадаємо, в 2015 році Сорочинський ярмарок приймав гостей з 18 по 23 серпня. А в травні пожежа знищила частину експозиції ярмарку.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 799 | Додав: adminA | Теги: старт, Сорочинський ярмарок, програма заходів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]