Пт, 2024-03-29, 16:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:18
Стартував відбір детективів в Антикорупційне бюро
Інші останні Офіційні новини

Стартував перший етап відбору кандидатів на посади детективів Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), в Бюро очікують, що повною мірою воно почне функціонувати з 1 жовтня, передає "Інтерфакс-Україна".

Як розповів журналістам у Києві директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, у середу в Києві на двох майданчиках – у Державному управлінні справами при президентові та в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка стартував перший етап конкурсу з добору кандидатів на посади детективів Національного антикорупційного бюро.

"2233 кандидати на 100 посад детективів. Сьогодні відбувається перший етап конкурсу з 4 – це тестування на знання чинного законодавства", - сказав Ситник.

Він пояснив, що успішне складання цього іспиту є умовою для допуску до подальших етапів конкурсу, серед яких буде тестування на загальні здібності, а також психологічне тестування та співбесіда, після якого буде ухвалено рішення щодо того, чи може людина працювати в Антикорупційному бюро.

Директор бюро розповів, що серед кандидатів є і колишні співробітники правоохоронних органів та прокуратури, адвокати, а також учасники АТО. Пріоритет надаватимуть кандидатам зі знанням англійської мови, а також учасникам АТО.

Розповідаючи про оклад детективів Національного антикорупційного бюро, Ситник зазначив, що це буде 21 мінімальна зарплата, тобто близько 30 тис. грн.

Також він повідомив, що до бюро вже звертаються бізнесмени зі своїми проблемами, і "деякі люди навіть готові чекати, коли ми запустимо", щоб бути впевненими в об'єктивному розслідуванні фактів корупції.

Відповідаючи на запитання про те, чи Національне антикорупційне бюро братиме до свого провадження розслідування корупційного скандалу в Генеральній прокуратурі, Ситник сказав, що не виключає цього, оскільки ці факти підслідні Антикорупційному бюро.

Він висловив припущення, що, можливо, до того моменту, коли бюро почне працювати повною мірою, цих справ вже не розслідуватимуть.

"Але якщо не зашкодить слідству, то, можливо, буде передано. Але я не виключаю, що Генпрокуратура сама це розслідуватиме", - додав він.

Нагадаємо, 16 квітня президент України Петро Порошенко після попереднього конкурсу призначив 35-річного юриста Артема Ситника директором Національного антикорупційного бюро.

Ситник вважає, що пріоритетами діяльності НАБУ є "чиновники вищих ешелонів влади".

Раніше НАБУ вже оголосило конкурс на заміщення 15 вакантних адміністративних посад. На початку травня Національне антикорупційне бюро оголосило конкурс на перших сто посад детективів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 841 | Додав: adminA | Теги: старт, відбір детективів, Антикорупційне бюро | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]