Пт, 2024-04-26, 01:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:11
Стати князем в Україні можна за 10 тис доларів
Інші останні Новини шоу-бізнесу
Серед заможних українців у моду увійшов пошук у родоводі дворянських коренів. У нашій країні налічується близько тисячі осіб, які вже отримали дворянський титул, в столиці їх - близько ста., пише "Сегодня".

"Є два шляхи отримати титул графа, князя або барона (в Україні можна отримати тільки їх - ред.). Один з них - це прийти до нас і принести з собою будь-які документи, що підтверджують історію роду людини: метрики, вірчі грамоти, дипломи, довідки. Ці документи повинні бути оригіналами, за допомогою яких ми потім зможемо все перевірити", - розповів провідник Київського дворянського зібрання Олександр Попов.

За його словами, після цього Дворянські зібрання перевіряє людину на причетність до роду і видає відповідну довідку. Платити в цьому випадку потрібно за послуги архіваріусів, а коштує це в межах 300-500 гривень. Але не все так просто. Якщо дуже хочеться написати на своїй візитці слово "граф", але з підтверджень дворянського походження є лише розповіді прабабусі, доведеться звертатися в агентство, що займається генеалогічними дослідженнями.

"Останнім часом замовлень у нас додалося — в середньому їх 10-12 на місяць. Триває дослідження від одного до двох років. Ми запитуємо матеріали із закритих архівів різних областей, а якщо треба, то й країн. Можна простежити історію роду до ХVII століття, коштувати це буде від 50 тисяч гривень до безкінечності", - розповіла співробітниця одного зі столичних архів-агентств Оксана Титаренко.

За її словами, зріс попит і на створення фамільних гербів: "Заможні люди останнім часом дуже цікавляться цією темою. Замовити герб коштує від 7 до 20 тисяч гривень", - каже Оксана. Що стосується другого шляху отримання титулу, то в Україні далеко не одна організація, що іменує себе дворянською. "Наприклад, є такий самопроголошений король України Орест І. Він роздає титули направо і наліво, подарував титул графа Леоніду Кучмі", - розповів потомствений дворянин Олексій Самохін.

За його словами, "липовий" титул графа обійдеться в 5 тисяч доларів, барона - в 7 тисяч доларів, а князя - в 10 тисяч. "Серед справжніх дворян всі знають, що титули, куплені за гроші, нічого не значать. І в товариство аристократів їх ніколи не приймуть", - зазначає Самохін. До речі, за чутками, дворянський титул має і ще один екс-президент України - Віктор Ющенко. Однак у Київському дворянському зібранні цю інформацію не підтвердили.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини шоу-бізнесу | Переглядів: 973 | Додав: adminA | Теги: Князь, 10 тис доларів, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]