Чт, 2024-03-28, 21:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:13
Статки родини Чавеса в 40 разів менші за статки Путіна - ЗМІ
Інші останні Новини світу
На момент смерті Уго Чавеса 5 березня 2013 на рахунках венесуельського лідера і його сім'ї накопичилася сума в 1 мільярд доларів США. Таку інформацію надає інтернет-ресурс Celebrity Net Worth, обізнаний про добробут світових знаменитостей - від поп-зірок і спортсменів до великих політиків.

На цьому сайті можна знайти, наприклад, дані про фінанси Володимира Путіна, щоправда, дворічної давності. Сума буде побільше, ніж у "друга Росії" Чавеса - 40 мільярдів доларів. Або Барака Обами, чий статок в 2010 році сайт оцінив в скромні 11,8 мільйона доларів, передає NEWSru.com.

Celebrity Net Worth посилається на доповідь 2010 року американської фірми Criminal Justice International Associates (CJIA, "Міжнародні партнери в сфері кримінального права"), яка займається оцінками ризиків та аналізом глобальної ситуації. У ньому йдеться, що сім'я Чавеса і сотні інших наближених викрали десяту частку від 1 трильйона доларів з 1999 року вирученого Венесуелою від продажу нафти.

Глава CJIA Джері Бруер заявив: після того як в 1999 році Чавес прийшов до влади, його родина вступила в альянс із злочинними організаціями і привласнила 100 мільярдів доларів. Британська газета The Daily Mail, ретранслюючи відомості цього сайту, особливо зазначає, що Чавес мав славу захисника венесуельських бідняків. А серед яскравих цитат Чавеса є й така: "Бути багатим погано, це нелюдяно".

Оглядач німецької Die Welt також заявляє про "нещирість" покійного Чавеса: він - один з лідерів, "які брешуть, обманюють, вбивають, заохочують вбивства, не дотримуються ні законів, ні раніше укладених домовленостей, які сіють хаос і невпевненість - та від яких у захваті нижчі верстви населення".

З одного боку, Чавес турботливий батько нації, а з іншого - володар, який не зупиниться ні перед чим, володар, який перетворив свою країну на подобу іранського режиму, пише журналістка. Вона засуджує стратегію Чавеса в нафтовій галузі: нафта дає короткостроковий прибуток, а не багатство на довгострокову перспективу. Його "соціалізм XXI століття" приніс країні лише хаос, стверджує автор статті: в економіці панує розруха, багато підприємств закрито, Венесуелу залишила велика кількість представників здібної молоді. На думку німецького оглядача, смерть Чавеса буде благом для регіону.

Так само міркує The Financial Times. Коли Венесуела опам'ятається від скорботи, що вона побачить? Зловживання, корупцію, інфляцію, дефіцит та зростаюче насильство, яке перетворило Каракас в місто з найвищим рівнем смертності.

Венесуела заслужено хвалиться скороченням рівня бідності з 52 до 32%, але багато країн - Бразилія, Перу і Чилі - досягли того ж самого, якщо не більшого, не пограбувавши власну економіку, як Чавес.

Зазначимо, що Венесуела вважається володарем найбільших доведених запасів нафти серед країн світу, обігнавши Саудівську Аравію, свідчать дані BP Plc. Як наголошується в щорічному "Статистичному огляді світової енергетики" BP, доведені запаси нафти у Венесуелі на кінець 2011 року становили 296,5 млрд барелів, або 17,9% загальносвітових запасів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1126 | Додав: adminA | Теги: 40 разів менші, статки Путіна, Статки родини Чавеса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]