Сб, 2024-04-20, 00:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:20
Статус найбільш відвідуваного музею в світі зберіг за собою Лувр
Інші останні Новини світу

Лувр зберіг за собою статус найбільш відвідуваного музею в світі. За 2011 рік у ньому побували рекордні 8,8 млн чоловік - на 5% більше, ніж рік тому.

Про це повідомляє Lenta.ru посилаючись на Agence France-Presse, що опублікувало заяву, поширену керівництвом паризького музею.

У 2008-2010 роках паризький музей щорічно приймав 8,5 мільйона чоловік.

Минулого року лише його постійну експозицію оглянули 8,2 млн чоловік, що, згідно зі звітом, опублікованим дирекцією Лувру, на 5% перевищує цифри 2010 року. 66% відвідувачів Лувру склали туристи із зарубіжних країн, в першу чергу, США, а також Бразилії, Італії, Австралії та Китаю.

"Ми з радістю констатуємо повернення інтересу до нашого музею з боку американців, а також збільшення кількості туристів з країн, що розвиваються", - йдеться в заяві, поширеній адміністрацією музею.

Крім того, музей почали частіше відвідувати парижани: у 2011 році їх прийшло на 17% більше, ніж у 2010-му. Автори звіту також зазначають, що половина відвідувачів були молодшими 30 років.

Істотний внесок (510 тисяч відвідувачів) зробили найбільші виставки, які відбулися за рік у Луврі - в тому числі Рембрандт і фігура Христа, В царстві Олександра Великого та виставка "Заборонене місто" з колекції імператорського палацу в Пекіні (відкрита до 9 січня). У цьому сегменті приріст порівняно з 2010 роком сягнув 22%.

Зазначимо, що Лувр протягом останніх кількох років очолює список найбільш відвідуваних музеїв світу, який складає впливовий британський щомісячний журнал The Art Newspaper (TAN).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1130 | Додав: adminA | Теги: відвідуваного музею в світі зберіг | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]