Чт, 2024-03-28, 14:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:20
Стягувати податок на нерухомість Мінфін пропонує тільки з багатих
Інші останні Економічні новини
Податок на нерухоме майно, який набув чинності з 1 січня 2013 року, можуть замінити на податок на багатство і предмети розкоші. Про це йдеться в проекті закону "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо оподаткування багатства і предметів розкоші", розробленого Мінфіном, передає budmag.ua.

Згідно з документом, Мінфін пропонує оподатковувати квартири вартістю понад 1 тис розмірів мінімальної заробітної плати (МЗП, 1,147 тис гривень), встановленої законом на 1 січня звітного року, загальна площа яких перевищує 200 кв м; дачні, садові будинки, котеджі, житлові будинки садибного типу вартістю понад 2,5 тис МЗП, загальна площа якого перевищує 500 кв м.

"У разі наявності у платника податку кількох об'єктів оподаткуванню підлягають об'єкти вартістю більш як 3 тис мінімальної заробітної плати, загальна площа яких перевищує 600 кв м", - йдеться в документі.

Крім того, документ також передбачає стягування податку і з нежитлових приміщень, зокрема підлягають оподаткуванню приміщення, що знаходяться у власності у одного платника податків, вартість яких - понад 2 тис мінімальної заробітної плати та загальна площа яких перевищує 500 кв м.

Також Мінфін пропонує встановити ставку податку в розмірі 0,5% оцінної вартості об'єкта нерухомості, при цьому вона не повинна бути меншою за суму податку, розрахованого за ставкою в розмірі 2% мінімальної заробітної плати (на сьогодні - 22,94 грн) за 1 кв м загальної площі об'єкту.

Як наголошується в документі, оподаткуванню не підлягатимуть житлові об'єкти, що перебувають у власності держави та територіальних громад, розташовані в зонах відчуження і обов'язкового відселення, житлові об'єкти, в яких працюють дитячі будинки сімейного типу, проживають сім'ї опікунів, гуртожитки.

Нагадаємо, з 1 січня 2013 року в Україні введено податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1346 | Додав: adminA | Теги: Нерухомість, Мінфін, податок, багатих | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]