Сб, 2024-04-20, 08:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:16
Столична акція опозиції більше сподобалася киянам, ніж антифашистський марш - опитування
Інші останні Столичні новини - новини Києва
Політична акція опозиції "Україно, вставай", що відбулася 18 травня у столиці, знайшла більшу підтримку серед киян, ніж акція за підтримки Партії регіонів "В Європу без фашистів". Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг".

Так, третина опитаних киян позитивно оцінили політичну акцію опозиції, чверть – нейтрально, водночас кожен п’ятий – негативно. Стільки ж нічого не знали про проведену акцію.

У свою чергу кожен десятий опитаний позитивно оцінив політичну акцію Партії регіонів, кожен п’ятий – нейтрально, водночас понад 40% оцінили її негативно. Чверть нічого не знали про проведену акцію.

Найбільш позитивно оцінили акцію "Україно, вставай" прихильники Свободи (57%). В свою чергу, прихильники УДАРу менш позитивно (36%) оцінили акцію опозиції, ніж Батьківщини (49%). 40% прихильників КПУ та Партії регіонів оцінили акцію опозиції негативно.

Акцію "В Європу без фашистів" відносно позитивно оцінили лише прихильники Партії регіонів (51%). Найбільш негативно поставилися до акції прихильники Свободи і Батьківщини (70%).

Цікаво, що найбільш поінформованими про акції 18 травня виявилися старші люди, водночас третина молоді нічого не знала про акцію опозиції, а понад 40% – про акцію Партії регіонів.

Найбільшу підтримку акції отримали також переважно серед старших людей. Ще один важливий момент – чоловіки значно більше підтримують акцію опозиції (40%), ніж жінки (26%), а акцію Партії регіонів оцінюють більше негативно (50%), ніж жінки (40%).

Більшість опитаних впевнені у тому, що учасники акцій отримували винагороду за свою участь. Особливо це стосується акції "В Європу без фашистів". Так, 51% опитаних вважають, що всі учасники акції Партії регіонів отримували винагороду, ще 17% вважають, що винагороду отримували лише деякі. Лише 7% вважають, що учасники акції не отримували жодної винагороди.

Разом з тим, 35% опитаних вважають, що всі учасники акції опозиції отримували винагороду, ще 21% вважають, що винагороду отримували лише деякі. Лише 16% вважають, що учасники акції не отримували жодної винагороди.

Дослідження було проведене з 20 по 26 травня 2013 р. Аудиторія дослідження: населення Києва віком від 18 років і старші Вибіркова сукупність: 1002 респондентів. Метод дослідження: телефонне опитування, вибірка репрезентативна за віком, статтю та районами Києва. Помилка репрезентативності дослідження не більше 2%.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 881 | Додав: adminA | Теги: столична акція опозиції, опитування, кияни | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]