Чт, 2024-03-28, 15:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:32
Столтенберг - посилення НАТО у Чорному морі є наслідком агресії Росії
Інші останні Новини світу

Посилення НАТО у Чорному морі є наслідком агресії Росії – Столтенберг

НАТО посилило свою військову присутність у Чорному морі у відповідь на активну мілітаризацію цього регіону Росією після незаконної анексії Криму та нещодавніх агресивних дій російських військових проти українських кораблів в районі Азовського моря.

Про це сьогодні у Тбілісі заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час спільної прес-конференції з прем’єр-міністром Грузії Мамукою Бахтадзе, пряма аудіо-трансляція якої велася на офіційному сайті НАТО.

«Чорне море має велике значення як для НАТО, так і для Грузії. Ми маємо усвідомлювати – те, що ми бачимо – це суттєва мілітаризація Росією регіону Чорного моря, особливо після незаконної анексії Криму. Ми також бачили агресивні дії Росії проти українських кораблів неподалік від Азовського моря та Керченської протоки. (У відповідь) НАТО збільшило свою присутність у Чорному морі, і ми працюємо разом із Грузією над вирішенням викликів у сфері безпеки у Чорноморському регіоні», - зауважив генеральний секретар Альянсу.

Він повідомив, що зараз НАТО має більше військових кораблів в регіоні Чорного моря, проводить повітряне патрулювання. Також збільшено присутність сил НАТО на суходолі, зокрема, в Румунії, а також завдяки спільній роботі Альянсу з партнерами у Чорноморському регіоні, такими як Грузія. За словами Столтенберга, просто зараз в Чорному морі знаходяться два кораблі НАТО – один від Великобританії, ще один – під прапором Франції. Кілька днів тому кораблі країн Альянсу з числа постійного військово-морського угруповання брали участь у навчаннях НАТО з морського розмінування «Посейдон». Крім того, він нагадав, що до Альянсу входять три чорноморські країни - Туреччина, Болгарія, та Румунія, які мають власну присутність у Чорному морі.

«Всі ці фактори сприяють збільшенню присутності НАТО у Чорноморському регіоні. Ми вітаємо у цьому контексті співпрацю з Грузією, зокрема, з грузинською береговою охороною. Ми подивимося, що зможемо зробити разом для розвитку військово-морських спроможностей Грузії», - зазначив генеральний секретар НАТО.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 908 | Додав: adminA | Теги: Чорне море, посилення НАТО, столтенберг, агресія Росії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]