Сб, 2024-04-20, 12:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:42
"Стратегічної сімки" в українській владі не існує - Парубій
Інші останні Офіційні новини

Спікер парламенту Андрій Парубій пояснив, чому вважає вигадкою так звану "стратегічну сімку" у владній верхівці. Відповідь на запитання про цю конфігурацію Парубій дав в інтерв'ю виданню "Цензор.НЕТ".

"По-перше, не бачу ніякої проблеми в сімці. По-друге, ніякої сімки не існує. Тобто, наради з президентом, які в мене були неодноразово, відбувалися щоразу у іншому форматі", - прокоментував він.

Голова Верховної Ради уточнив, що існує формат, у якому планують кожен новий тиждень. У цьому, за словами Парубія, беруть участь голова Верховної Ради, прем'єр-міністр, президент, голова Адміністрації.

"Існує також формат, коли ми обговорюємо оборонні питання. У цьому випадку обов'язково присутні Турчинов і Аваков, а наприклад, голови ВР може і не бути", - додав Парубій.

За його словами, на жодній нараді не було ідентичного складу учасників: "Це може бути четверо, п'ятеро, восьмеро. А, наприклад, коли ми плануємо пленарний тиждень, президент дуже часто зустрічається з головами фракцій. Тоді збирається 12 людей".

"Тобто, якоїсь закостенілої системи прийняття рішень не існує. Існує досить інтенсивна комунікація. Але набір людей визначається радше питаннями, які виносять на цю нараду, а не якимось догматичним переліком людей", - підсумував спікер парламенту.

Нагадаємо, до "стратегічної сімки" неофіційно зараховують президента Петра Порошенка, екс-спікера парламенту, прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, голову Адміністрації Бориса Ложкіна, голову фракції БПП Юрія Луценка, секретаря РНБО Олександра Турчинова та очільника МВС Арсена Авакова.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 783 | Додав: adminA | Теги: Парубій, стратегічна сімка, українська влада | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]