Пт, 2024-04-19, 15:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:30
Стратегію боротьби з відмиванням злочинних доходів затвердив Кабмін до 2020 року
Інші останні Кримінальні новини

Кабінет міністрів затвердив Стратегію розвитку системи запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, фінансування тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення на період до 2020 року, повідомила прес-служба уряду. Відповідне розпорядження Кабміну прийнято 30 грудня 2015 року.

Метою цієї стратегії, як зазначається у постанові, є законодавче, організаційне та інституційне вдосконалення та забезпечення функціонування національної системи запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, фінансування тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення.

Для цього, на думку авторів документа, необхідно забезпечити утвердження України як надійного партнера міжнародної спільноти у даній сфері. Серед необхідних кроків - приведення національного законодавства у відповідність до вимог міжнародних стандартів, декриміналізація і детінізація економічних відносин, ефективна боротьба з тероризмом та його фінансуванням, ефективна боротьба з корупцією, підвищення рівня інвестиційної привабливості національної економіки для іноземних інвесторів тощо.

Також даною постановою Кабмін зобов`язав Державну службу фінансового моніторингу разом з іншими органами виконавчої влади забезпечувати щорічно до 1 грудня розробку та подання на затвердження уряду плану заходів щодо реалізації даної стратегії.

Кабінет міністрів України у липні 2015 року доручив Державній службі фінансового моніторингу визначати, а Міністерству фінансів затверджувати перелік країн, які не виконують рекомендації міжнародних та міжурядових організацій у сфері боротьби з відмиванням коштів, отриманих незаконним шляхом, фінансуванням тероризму і розповсюдженням зброї масового знищення.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 743 | Додав: adminA | Теги: відмивання злочинних доходів, 2020 р, Кабмін, боротьба | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]