Пт, 2024-04-19, 15:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:06
Стрілянину в Римі відкрив психічно хворий каменяр
Інші останні Новини світу
Ситуація із забезпеченням правопорядку в Італії не викликає занепокоєння, заявив в неділю після першого засідання нового національного уряду віце-прем'єр, міністр внутрішніх справ Анджеліно Алфано, передає http://navlasniochi.com/.
 

Чоловік, що влаштував стрілянину поряд з будівлею італійського парламенту, повідомив слідчим, що хотів стріляти в політиків.

 

Первинний аналіз подій, що сталися в неділю біля урядового Дворца Киджі в Римі, де 49-річний італієць Луїджі Преіті відкрив вогонь з пістолета по двох карабінерах і серйозно поранив їх, приводить до висновку про "ізольований жест", підкреслив глава МВС.

 

За його словами, Преіті збирався покінчити життя самогубством, але у нього закінчилися патрони.

 

Проте, Алфано вказав, що необхідне додаткове розслідування всіх обставин злочину, і повідомив, що в країні "посилені заходи контролю над об'єктами, яким може загрожувати небезпека".

 

Раніше міністр юстиції Італії Анна Марія Канчеллієрі назвала інцидент в Римі "тривожним фактом", відзначивши, що не вірить, що при цьому "мала місце режисура". На її думку, мова, швидше за все, йде про "окремий жест, який зробила психічно неврівноважена людина".

 

За первинною інформацією правоохоронних органів, 49-річний Преіті страждав на психічне захворювання. Раніше він не мав проблем з юстицією.

 

За свідченнями очевидців, Преіті діяв абсолютно холоднокровно. Журналістка телеканалу Rainews 24, що знаходилася на місці НП, стверджує, що на момент затримання він просив його убити. Брат Преіті - Арканджело заявив інформагентству Ansa, що той "не є психічно неврівноваженою людиною і ніколи не страждав на психічне захворювання".

 

За інформацією журналістів, Преіті , що працював каменярем, позбувся роботи, був розлучений і мав низку серйозних особистих проблем.

 

Чоловік шість разів вистрілив по карабінерах, після чого намагався втекти, але був затриманий. В результаті два охоронці порядку були поранені, один з них важко. Невелике поранення отримала вагітна жінка, що знаходилася на площі у момент ЧП.

 

Постріли перед Дворцом Киджі в самому центрі Риму пролунали в неділю, коли новий уряд Італії на чолі з Енріко Леттою приносив присягу в розташованому приблизно за кілометр Квірінальському палаці у присутності президента.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1018 | Додав: adminA | Теги: рим, стрілянина, психічно хворий каменяр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]