Чт, 2024-04-18, 08:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:42
Створення коаліції відклали. "Народний фронт" має пропозиції
Інші останні Політичні новини

Створення коаліції переноситься на наступний тиждень. Про це народний депутат з фракції "Блоку Петра Порошенка" Вадим Денисенко заявив в інтерв’ю журналістам, повідомили у прес-службі партії.

"Сьогодні ніякої нової коаліції не буде. Все переноситься на наступний тиждень через те, що не вистачає голосів. В коаліції на сьогодні 231 голос, але, згідно з нормою Конституції, прем’єр-міністра висуває коаліція фракцій. У фракціях станом на сьогодні менш ніж 226 голосів, саме тому потрібно, аби у фракції увійшла достатня кількість людей. Саме в цьому на сьогодні є головна проблема", - зауважив депутат.

За його словами, на даний момент імовірність того, що депутати від Радикальної партії, "Батьківщини", тим більше "Самопомочі" увійдуть до складу коаліції, наближається до нуля.

"Але переговори, які постійно з ними ведуться, необхідні на майбутнє, адже життя, після призначення прем’єра, тільки починається. Чим більше буде залучено фракцій до вирішення тих чи інших питань, тим краще і стабільніше", - зазначив Денисенко.

"На жаль, процес створення коаліції гальмується, всі втомилися, втім, сподіваюся, що наступний тиждень буде останнім, і ми нарешті отримаємо коаліцію", - додав він.

БПП пригрозив коаліції запустити "лічильник" перевиборів

Якщо найближчим часом не буде створена нова коаліція, більшість депутатів БПП вийдуть з нинішньої, а це запустить "лічильник" на дострокові парламентські вибори. Про це журналістам заявив депутат від БПП Артур Герасимов, повідомляє прес-служба партії.

"Якщо ж найближчим часом не буде створена нова коаліція, то більшість депутатів БПП вийдуть з існуючої, а це - лічильник на дострокові парламентські вибори", – сказав він.

Герасимов нагадав, що зараз висунуті нові умови фракцією "Батьківщина".

"Вони пропонують спочатку прийняти закони, а потім можливий їхній вхід до коаліції. Втім, прийняття законів, як ми знаємо, не гарантує їхнього виконання. Так, у 2015 році було прийнято дуже багато важливих законів, але більшість з них досі не виконується", – заявив він.

За словами Герасимова, "фракція БПП запрошує усі демократичні сили парламенту приєднатися до коаліції".

Фракція "Народний фронт" заявляє, що підготувала пропозиції до нової коаліційної угоди

Фракція "Народний фронт" заявляє, що вже підготувала та готова представити суспільству і партнерам по майбутній коаліції свої пропозиції до нової коаліційної угоди, у зв’язку з чим закликає до такого ж кроку інші демократичні фракції парламенту. Про це заявила заступник голови фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар у п’ятницю в кулуарах парламенту, повідомили у прес-службі партії.

Вона зазначила, що у розробці пропозицій до нової коаліційної угоди особисто брав участь лідер "Народного фронту", прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

За словами Сюмар, йдеться саме про коаліційну угоду, а не про програму дій уряду, яку має розробляти кандидат у прем’єр-міністри.

"Ми направили ці пропозиції і готові будемо сьогодні пред’явити українському суспільству та нашим партнерам по майбутній коаліції абсолютно дороблену коаліційну угоду з усіма нашими підписами", - сказала депутат.

Сюмар закликала усі депутатські фракції, які готові приєднатися до нової коаліції, так само розробити та оприлюднити свої конкретні пропозиції до коаліційної угоди.

Вона також зауважила, що фракція "Народний фронт" вітатиме участь усіх демократичних проукраїнських фракцій у майбутній коаліції, оскільки "коаліція на чотирьох - це краще, ніж коаліції на трьох чи двох".

При цьому Сюмар додала, що до варіанту формування коаліції лише з двох фракцій зараз підштовхують саме ті політичні сили, які "не хочуть брати на себе відповідальність за ситуацію в країні".

Зазначимо, вчора, 31 березня, стало відомо, що нардепи Віктор Кривенко та Павло Кишкар увійшли до складу фракції "Блоку Петра Порошенка" (БПП) у Верховній Раді України (ВРУ). Нардеп Ірина Суслова вступила в ряди фракції 30 березня.

Для того щоб коаліція налічувала 226 депутатів, БПП залишилося знайти ще 4 позафракційних.

Як повідомлялося, в "БПП" розглядають варіант створення коаліції удвох з "Народним фронтом" із залученням позафракційних депутатів. Зокрема, як зазначив депутат від "БПП" Мустафа Найєм, "у двох фракціях "БПП" і "Народний фронт" є можливість створити коаліцію на двох. Але для цього потрібно залучити позафракційних депутатів. Мається на увазі не "регіоналів", не тих людей, які були причетні до минулої влади, а тих, хто свого часу вийшли з фракцій або були виключені. Ці депутати можуть бути залучені або через "БПП", або через "Народний фронт". І це – одна зі схем, за якою може бути створена коаліція".

Крім того, депутат від "БПП" Олексій Гончаренко заявив, що вже кілька позафракційних депутатів написали заяви про вступ до фракції "Блоку Петра Порошенка".

Нагадаємо, Лещенко заявляв, що в Адміністрації президента намагалися зібрати коаліцію, не вдаючись до послуг Юлії Тимошенко.

"Президент і керівництво АП провели низку зустрічей з позафракційними мажоритарниками, пропонуючи їм вступити до фракцій БПП і "Народний фронт" з тим, щоб довести чисельність цих двох фракцій до розміру, який складе 226 голосів", - розповів депутат. - Про те, чи вдалося вивести з гри Тимошенко, буде зрозуміло, якщо почнуть оголошувати про вступ до фракції БПП і НФ депутатів, які не входять до цих фракцій".

Нагадаємо, в лютому з коаліції "Європейська Україна" вийшли фракції "Самопоміч" і " Батьківщина". 24 березня коаліцію покинули "радикали". Раніше фракція БПП погрожувала виходом з коаліції в разі, якщо прем'єр-міністр Арсеній Яценюк не напише заяву про відставку.

Коаліція втрачає статус парламентської більшості, якщо депутатів в ній стає менше мінімально необхідної кількості в 226 депутатів.

29 березня біля Юлії Тимошенко була особиста зустріч в кабінеті голови парламенту Володимира Гройсмана, де вона озвучила нові вимоги очолюваної нею партії "Батьківщина". У вівторок вдень стало відомо, що фракція "Батьківщини" залишається в переговорному процесі щодо створення нової коаліції, але висуває умови.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 878 | Додав: adminA | Теги: Народний фронт, створення коаліції, пропозиції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]