Пт, 2024-03-29, 01:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:17
Створив мурал на реакторі ЧАЕС у пам'ять про ліквідаторів пожежі австралійський художник
Інші останні Культурні новини

Австралійський художник Гвідо Ван Хелтен (Guido Van Helten) намалював мурал на реакторі Чорнобильської атомної електростанції в пам'ять про ліквідаторів наслідків катастрофи, що сталася там 30 років тому.

Про це повідомляє громадянська організація Art United Us на своїй сторінці в Facebook.

"В пам'ять про тих, хто віддав своє здоров'я і життя, в пам'ять про тих, хто втратив своїх близьких 30 років тому, у ліквідації наслідків вибуху на ЧАЕС, художник Гвідо Ван Хелтен намалював мурал на реакторі в Чорнобилі. Цю фотографію зробив фотограф Ігор Костін під час цієї катастрофи", – повідомляється у публікації.

Нагадаємо, 26 квітня 1986 року, 30 років тому сталася найбільша техногенна катастрофа в історії.

Зауважимо, що українські міста почали перетворюватися під кистями художників і волонтерів, які малюють на сірих стінах незвичайної краси мурали. Найбільше їх з'явилося в Києві. У тому числі і рекордний мурал - завдовжки 43 метри - на стіні 18-поверхівки, що на бульварі Лесі Українки, з зображенням дівчини у вишиванці. Його виконав австралійський художник Гвідо Ван Хелтен. Він же написав мурал на честь Лесі Українки, що прикрасив будинок на Стрілецькій.

Стіни будинків вже розмалювали чимало іноземних художників. Зокрема, на Подолі з'явився мурал, присвячений проблемам екології. Його автор - художник з Австралії Фінтан Магі. На будинку по вулиці Михайлівській з'явився портрет Героя Небесної Сотні Сергія Нігояна, який загинув 22 січня 2014 року під час подій на Грушевського від пострілу снайпера. Графіті створив художник з Лісабона Vhils, він же Alexandre Farto. Бразильський художник Nunca прикрасив муралом будинок на Спаській.

А у Львові волонтери разом з художниками розписують міські стіни віршами, авторами яких є бійці АТО. Вірші ілюструють патріотичними малюнками. Цю незвичайну галерею автори присвячують бійцям, які загинули за незалежність України.

Нещодавно 24-метровий мурал "Лабіринт", який нещодавно з'явився на стіні одного з готелів у Шевченківському районі столиці, увійшов до топ-10 найпопулярніших стріт-арт-об'єктів світу в березні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 752 | Додав: adminA | Теги: ліквідатори пожежі, мурал, реактор ЧАЕС, австралійський художник | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]