Чт, 2024-04-25, 16:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:31
Створять торгові доми Україна і Туркменістан
Інші останні Економічні новини

Україна і Туркменістан можуть створити торгові доми, які сприятимуть розвитку торговельних відносин між двома країнами, особливо у сфері малого та середнього бізнесу.

Згідно з повідомленням Мінрегіону України, таких домовленостей досягнуто на засіданні четвертої спільної міжурядової українсько-туркменської комісії з економічного, культурно-гуманітарного співробітництва в п'ятницю, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Українську делегацію на переговорах очолив віце-прем'єр-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства УкраїниГенадій Зубко .

За підсумками засідання він і заступник голови Кабінету міністрів Туркменістану Баймірат Ходжамухаммедов підписали протокол. У документі підкреслюється, що одним з найважливіших пріоритетів українсько-туркменських економічних відносин є співпраця в нафтогазовій, хімічній і енергетичній галузях.

"Між концернами нафтогазового комплексу Туркменістану та компаніями України здійснюється активна співпраця із закупівлі трубної продукції, нафтогазового обладнання, а також з проектування та будівництва нафтогазових об'єктів", - констатується в документі.

Зубко в ході зустрічі з президентом Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов обговорив широкий спектр питань міждержавного співробітництва, а також можливості нарощування взаємодії в торговельно-економічній, паливно-енергетичній та гуманітарній сферах

Україна представить Туркменістану план будівництва метрополітену в Ашхабаді

Україна до листопада 2015 представить презентаційні матеріали з будівництва метрополітену в столиці Туркменістану, повідомило Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства в п'ятницю.

Така домовленість була досягнута під час засідання четвертої спільної міжурядової українсько-туркменської комісії з економічного та культурно-гуманітарного співробітництва. Українську делегацію на переговорах очолив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

Українська сторона запропонувала туркменській стороні співробітництво в сфері енергетичного машинобудування, поставок автомобільної, залізничної, сільськогосподарської техніки, а також створення сервісних центрів.

Сторони також відзначили успішну реалізацію українськими будівельними компаніями масштабних інфраструктурних проектів на території Туркменістану і домовилися сприяти подальшому залученню українських підприємств і компаній до реалізації таких проектів, у тому числі в питаннях проектування, поставок необхідного обладнання та виконання будівельно-монтажних робіт.

Домовленості між країнами були закріплені в протоколі, який підписали Зубко та заступник голови Кабінету міністрів Туркменістану Баймірат Ходжамухаммедов.

Нагадаємо, що Туркменія - один з постачальників природного газу, в отриманні якого зацікавлена Україна. Про це заявив у березні 2015 року президент Петро Порошенко.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 876 | Додав: adminA | Теги: торгові доми, Україна і Туркменістан | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]