Пт, 2024-03-29, 17:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:17
Створюють спільну парламентську асамблею Франція та Німеччина
Інші останні Новини Європейського Союзу

Франція та Німеччина створюють спільну парламентську асамблею

Нижня палата парламенту Франції схвалила пропозицію створення спільного з Німеччиною парламентського органу, незважаючи на заперечення з боку французьких ультралівих і ультраправих.

Про це заявив президент Національної асамблеї Франції Річард Ферран, пише DW.

"Будівництво такої унікальної парламентської інституції є ознакою інтенсивності наших відносин", - сказав Ферран, посилаючись на оновлення Парижем і Берліном в Аахені в січні Елісейської угоди - післявоєнного пакту про примирення 1963 року.

Ініціативу нового органу ще повинен схвалити Бундестаг. Очікується, що це станеться одночасно з голосуванням за ратифікацію нового Аахенського договору.

Асамблея буде збиратися двічі на рік і матиме 100 членів, залучивши по 50 парламентарів з кожної країни. Вона буде ухвалювати спільні резолюції до Національної Асамблеї та Бундестагу, які не матимуть зобов'язувальної юридичної сили. Перше засідання очікується 25 березня в Парижі.

У французьких парламентських колах радикальний лівий лідер Жан-Люк Меланшон стверджував, що Франція має більше спільного з південною Європою, ніж з Німеччиною.

"Ідея про те, що все управляється двома країнами" суперечить інтересам інших європейських країн, сказав Меланшон, посилаючись на проблеми Європи з кризами єврозони, імміграцією і Brexit.

Аахенський договір має на меті посилити транскордонне співробітництво вздовж 450-кілометрового кордону країн, а також покращити координацію між двома країнами, коли йдеться про вирішення таких міжнародних проблем, як зміна клімату та тероризм.

Договір зобов'язує Берлін і Париж до більш тісних зовнішньополітичних і оборонних зв'язків, просування французько-німецьких міжміських проектів, а також узгодження транскордонних академічних звань.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 845 | Додав: adminA | Теги: Франція та Німеччина, спільна парламентська асамблея | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]