Пт, 2024-03-29, 09:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

02:38
Сучасні люди зможуть мандрувати у паралельний світ
Інші останні Новини світу науки і технологій
Фізики з'ясували, що експерименти, пов'язані з подорожжю нейтронів між паралельними світами, цілком можливі на сучасній апаратурі.

У рамках нового експерименту дослідники розглядали тривимірний простір як 3-брану - свого роду поверхню в просторі більшої розмірності, передають Новини науки.

Зазначимо, у 2011 році фізики вже встановили, що дві паралельні 3-брани можуть обмінюватися ферміонами в присутності досить потужного магнітного поля. Тепер науковці розглянули це питання на практиці. Зокрема, вони розглядали ультрахолодні нейтрони. Такі нейтрони можуть бути замкнені в спеціальних посудинах у вакуумі. У таких умовах ці частинки зберігають для вивчення, зокрема, бета-розпаду. Науковці визначили, що при зіткненні зі стінкою посудини є ненульова ймовірність того, що нейтрон перескочить в інший Всесвіт, пише портал novynynauky.com у статті під назвою "Науковці додумалися до можливості переходу в паралельний світ".

Дослідникам вдалося оцінити цю ймовірність згори. При цьому вони кажуть, що для перевірки гіпотези достатньо провести експеримент, аналогічний експериментам з вивчення бета-розпаду, тривалістю більше року. За словами фізиків, зміни гравітаційного потенціалу повинні впливати на параметри розпаду, що можна буде зареєструвати.

Науковці також зазначають, що головною особливістю їхньої роботи є те, що вона дозволяє отримати експериментальні підтвердження існування паралельних світів.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1239 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]