Чт, 2024-03-28, 11:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:38
Сучасний хостинг в Україні: вибираємо хостинг під проект
Інші останні Новини України

У наш час складно знайти людину, яка абсолютно не користується інтернетом. У всесвітній павутині ми спілкуємося, працюємо, вчимося, шукаємо потрібну інформацію і робимо покупки. Тому не дивно, що сучасні бізнесмени масово прагнуть представити свої товари та послуги в інтернеті. Ви належите до їх числа? Саме час замислитися про вибір хостингу.

На сьогоднішній день в Україні особливою популярністю користуються чотири види хостинг-послуг: віртуальний хостинг, VDS, виділений сервер і collocation. Дізнавшись про кожну з послуг докладніше, ви без проблем оберете відповідний тип хостингу для свого онлайн-проекту.

Віртуальний хостинг - це сервер, на якому розміщується певна кількість сайтів. Цей варіант економічний і простий в управлінні, тому добре підходить на єтапі запуску сайту, або для невеликих проектів. Але є і зворотна сторона медалі: якщо якийсь із сайтів «по сусідству» буде містити шкідливі скрипти, або приверне занадто багато трафіку, проблеми будуть і у вас.

VDS або віртуальний виділений сервер - це дещо середнє між віртуальним хостингом і виділеним сервером. У цьому випадку кілька сайтів також розміщуються на одній «машині», але вже на окремих віртуальних серверах, незалежних один від одного. Таким чином, проблеми «сусідських» сайтів вас не торкнуться.

Придбавши VDS, ви отримаєте права адміністратора і зможете додавати і видаляти файли, встановлювати необхідний софт і адаптувати сервер під свої потреби. Тому відразу подумайте про те, хто буде займатися адмініструванням.

Виділений сервер - ідеальний варіант для великих онлайн-проектів. В цьому випадку окремий сервер знаходиться повністю у вашому розпорядженні. Ви зможете налаштувати його, вибирати операційну систему, встановлювати програми і додатки - одним словом, свобода дій вам гарантована. Однак, роблячи вибір на користь виділеного сервера, відразу враховуйте витрати на його оренду і адміністрування.

Collocation – послуга, що за своїми характеристиками для управління сайтом в чомусь схожа з виділеним сервером. Однак тут ви не орендуєте сервіс у хостинг-провайдера, а розміщуєте свій власний сервер в датацентрі. Таке рішення часто вибирають для сайтів з великим обсягом трафіку, VPN-концентраторів, шлюзів IP-телефонії і т.д.. У датацентрі є всі умови для розміщення серверів - температурний режим, безперебійне живлення, моніторинг роботи обладнання.

Подумайте про те, наскільки масштабним буде ваш проект і який бюджет ви маєте в своєму розпорядженні. Тоді вибір відповідного хостингу буде для вас ділом декількох хвилин, ну а далі діло за пошуком та заохочуванням користувачів та клієнтів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 1080 | Додав: admin | Теги: виділений сервер, хостинг в Україні, хостинг, Collocation, VDS, Вибираємо хостинг | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]