Пт, 2024-03-29, 00:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:15
Суд дозволив проводити акцію "Україна проти Януковича"
Інші останні Політичні новини

Київський апеляційний адміністративний суд визнав незаконним рішення про заборону в Боярці опозиційної акції "Україна проти Януковича".

Як йдеться в повідомленні Об’єднаної опозиції "Батьківщина", Київський апеляційний адміністративний суд скасував постанову суду першої інстанції, яка забороняла встановлення в місті Боярці двох інформаційних наметів для проведення акції "Україна проти Януковича".

Нагадаємо, виконавчий комітет Боярської міськради, намагаючись перешкодити збору підписів проти президента України Віктора Януковича, звернувся до суду. Київський окружний адміністративний суд заборонив Об’єднаній опозиції "Батьківщина" встановлювати в Боярці інформаційні намети для збору підписів і приєднання до судового позову проти президента в рамках акції "Україна проти Януковича".

Але Боярська організації ВО "Батьківщина" подала апеляцію на цю постанову. Апеляційний суд узяв до уваги аргументи місцевого осередку ВО "Батьківщина", на які не зважив суд першої інстанції.

Так, на спірному майданчику в Боярці вже розміщено інформаційні намети інших політичних партій.

Крім того, ВО "Батьківщина" раніше встановлювала намети в зазначених місцях, жодним чином не порушуючи стан громадського порядку.

"Саме по собі проведення мирної акції на вулицях не є свідченням того, що права, свободи та інтереси мешканців міста буде порушено", – зазначається в постанові Апеляційного суду.

6 липня стартувала акція "Україна без Януковича". Один з лідерів опозиції Арсеній Яценюк зазначив, що до цієї акції зможе долучитися кожен українець.

17 липня міліція намагалася перешкоджати активістам Об’єднаної опозиції біля Українського дому збирати підписи.

19 липня у Харкові опозиція мало не побилася з представниками міськради під час проведення акції "Україна проти Януковича". Чиновники намагалися зупинити акцію, на якій пікетники збирали підписи до позову в адміністративний суд проти президента Віктора Януковича.

Ленінська РДА домоглася заборони на акцію проти Януковича

Севастопольський апеляційний адміністративний суд на вимогу Ленінської районної держадміністрації заборонив встановлювати інформаційні намети Об’єднаної опозиції "Батьківщина" в рамках акції проведення акції "Україна проти Януковича".

Перед цим суд першої інстанції не виявив підстав для заборони мирного зібрання, яке планував організувати місцевий осередок "Батьківщини" в рамках акції "Україна проти Януковича", повідомили у прес-службі партії "Батьківщина".

Не погодившись із таким рішенням, Ленінська райдержадміністрація звернулася до Апеляційного суду. Вона мотивувала заборону на проведення акції неможливістю забезпечити громадський порядок під час її проведення.

Апеляційний суд Севастополя виніс рішення: заборонити встановлювати інформаційні намети. При цьому він послався на Венеціанську комісію, висновки якої насправді не є джерелом права в Україні, та на курортний сезон, під час якого особовий склад міської міліції буцімто задіяний на заходах з профілактики злочинності в місцях відпочинку.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 983 | Додав: admin | Теги: Україна проти януковича, акція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]