Чт, 2024-03-28, 19:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:29
Суд підтвердив звинувачення двом росіянам - спроба перевороту в Чорногорії
Інші останні Новини Європейського Союзу

Решта 12 підозрюваних переважно серби.

Верховний суд Чорногорії підтвердив звинувачення 14 підозрюваним, у тому числі двом росіянам, в організації спроби перевороту. Про це повідомляє АР.

"Верховний суд Чорногорії у четвер підтвердив звинувачувальні висновки проти 14 осіб, у тому числі двох росіян, звинувачених у спробі державного перевороту, направленого на запобігання вступу Чорногорії до НАТО", - йдеться у повідомленні.

У заяві суду йдеться про те, що громадянам Росії Едуарду Шишмакову і Владіміру Попову було пред'явлено звинувачення у скоєнні різних кримінальних злочинів, тероризмі та діях проти конституційного ладу Чорногорії.

Решта 12 підозрюваних, в основному серби, звинувачуються у плануванні в день виборів у жовтні атаки парламенту в Подгориці і вбивствах тодішнього прем'єр-міністра Міле Джукановича.

Серед підозрюваних - два високопосадовці з чорногорської опозиції, які часто відвідували Москву до і після ймовірної спроби державного перевороту.

Очікується, що вищий суд відкриє судовий процес проти обвинувачених протягом наступних двох місяців.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Чорногорії Срджан Дармановіч заявив, що Росія серйозно втрутилася у внутрішні справи республіки, намагаючись перешкодити наміру її влади вступити в НАТО.

На початку листопада 2016 року прокуратура Чорногорії оголосила, що запобігла планам вбити прем'єр-міністра Міло Джукановича, яке готували "російські націоналісти". Ця ж група, за даними влади, збиралася "взяти штурмом" парламент країни. Як додає The Guardian, "змовники" планували проникнути в будівлю під виглядом поліцейських.

Згодом глава Ради безпеки Російської Федерації Ніколай Патрушев вибачився за спробу перевороту в Чорногорії і плани вбити прем'єр-міністра країни, до яких, ймовірно, причетні громадяни Росії.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 830 | Додав: adminA | Теги: Чорногорія, спроба перевороту, Суд, звинувачення двом росіянам | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]