Пт, 2024-04-19, 19:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:53
Суд відмовився розглядати вимогу про заборону - Закон про мову буде підписаний
Інші останні Культурні новини

Закон про мову буде підписаний: суд відмовився розглядати вимогу про заборону

Закон про державну українську мову буде підписаний та опублікований. Адже Окружний адмінсуд Києва відмовився задовольнити позов до спікера парламенту Андрія Парубія від громадської організації "Інститут правової політики та соціального захисту імені Ірини Бережної". Остання вимагала заборонити Парубію підписувати мовний закон.

У суді пояснили, що заявник не довів очевидної протиправності дій Парубія і не надали жодного відповідного доказу. Тож суд вирішив, що позов необґрунтований і немає підстав для його задоволення.

Заява позовників не містила обґрунтування та доказів (наприклад, статут), що позов стосується мети, з якою створено ГО "Інститут правової політики та соціального захисту імені Ірини Бережної". При цьому в заяві було вказано, що права громадської організації та її членів були нібито порушені діями голови Верховної Ради.

25 квітня Верховна Рада схвалила закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". За нього проголосували 278 народних обранців. Тепер документ мають підписати голова парламенту Андрій Парубій і президент України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 892 | Додав: adminA | Теги: підпис, закон про мову | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]