Пт, 2024-04-26, 01:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:43
Суд вирішив, що нема чого випускати Тимошенко із СІЗО і повертатися до минулого
Інші останні Політичні новини

Апеляційний суд Києва не знайшов підстав для звільнення з-під варти екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко. Відповідне рішення суд виніс на засіданні за скаргою на вирок у "газовій справі" 14 грудня.

Отож суд не задовольнив клопотання захисту про зміну запобіжного заходу з арешту Тимошенко на інший, не пов'язаний з утриманням під вартою, зауважує прес-служба "Батьківщини".

Адвокат екс-прем'єра Юлії Тимошенко Юрій Сухов заявив клопотання про повторний попередній розгляд апеляції Тимошенко на вирок щодо "газової справи".

"Прошу про повторний попередній розгляд цієї справи", - сказав Сухов на судовому засіданні в середу.

Зокрема, він мотивував необхідність повторити попередній розгляд допущеними, на його думку, судом порушеннями законодавства.

У свою чергу, представник держобвинувачення Олександр Микитенко зазначив, що підстави для задоволення цього клопотання немає. Він зазначив, що суд має право призначити повторний попередній розгляд, але не зобов'язаний робити цього.

Однак колегія суддів Апеляційного суду Києва відмовила у задоволенні клопотання захисту про необхідність проведення повторного попереднього розгляду її апеляції на вирок щодо "газової справи".

Суд не угледів підстав для задоволення цього клопотання. Головуюча суддя Олена Сітайло зазначила, що питання можливості проведення повторного попереднього розгляду не передбачено законодавством.

Після оголошення цього рішення суддя оголосила перерву в засіданні технічної до 14.30.

Захист вважає, що суд може дозволити собі перерву в розгляді апеляції Тимошенко

Часові рамки, виділені на розгляд скарги екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко на вирок щодо "газової справи" в Апеляційному суді Києва, дозволяють зробити перерву в її розгляді, заявляє захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

"9 лютого (2012 року) - це законний термін, до якого вони повинні розглянути цю справу. Тобто, вони не обмежені поки що в часі. Тобто, у них є всі можливості для того, щоб оголосити перерву", - сказав він журналістам, нагадавши, що справа Тимошенко надійшла до Апеляційного суду Києва 9 листопада нинішнього року, а, відповідно до законодавства, апеляційному суду дається 3 місяці на розгляд скарги з моменту її надходження.

Нагадаємо, Апеляційний суд Києва сьогодні продовжує розгляд по суті апеляції екс-прем'єра України Юлії Тимошенко та її захисту на вирок Печерського районного суду щодо "газової справи", за яким екс-прем'єр була засуджена на 7 років позбавлення волі.

Тимошенко на засіданні не було, хоча вчора суд переніс розгляд апеляції, щоб дати можливість екс-прем'єру брати участь у засіданні.

Біля суду зібралися сотні прихильників Тимошенко, а її депутати не могли прорватися до суду через співробітників "Беркута", які оточили будівлю. Крім того, ЗМІ в зал засідань не пустили і не дозволили вести пряму трансляцію суду - судді вирішили, що для відкритості процесу вистачає і трансляції для журналістів у конференц-залі.

Прокурори обіцяють, що суд ще подумає, чи проводити засідання без Тимошенко

Після перерви колегія суддів Апеляційного суду Києва, що розглядає скаргу екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко на вирок щодо "газової справи", обговорить можливість продовження засідання у зв'язку з відсутністю екс-прем'єра на засіданні, повідомила журналістам прокурор Лілія Фролова у перерві судового засідання.

"В даний час судом вирішуються процедурні питання, зокрема, розглядається клопотання сторони захисту... Зараз це питання буде вирішуватися після перерви - з приводу можливої участі Тимошенко у засіданні", - заявила Фролова.

Вона нагадала, що 13 грудня суд зробив запит з приводу медичних документів з приводу стану здоров'я Тимошенко. "Медична установа СІЗО не проти того, щоб Тимошенко була присутня на засіданнях і що вона (Тимошенко), фактично, може на ньому бути присутньою (на засіданні), але з невідомих причин вона не з'явилася на судове засідання, повідомивши про те, що стан здоров'я не дозволяє їй цього зробити", - сказала Фролова.

При цьому вона нагадала, що Тимошенко була оглянута фахівцями-нейрохірургами, "які чітко зазначили, що стан її здоров'я задовільний і вона може брати участь в судових засіданнях".

Адвокати хочуть судового слідства при розгляді апеляції

Адвокат екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко Олександр Плахотнюк заявляє клопотання про проведення судового слідства при розгляді апеляції на вирок своєї підзахисної щодо "газової справи".

Відповідне клопотання Плахотнюк заявив на засіданні в середу після закінчення технічної перерви. "Посилатися на те, що це клопотання було розглянуто і було прийнято по ньому рішення (на попередньому засіданні Апеляційного суду), неправильно", - підкреслив він.

Плахотнюк зазначив, що достовірно встановити обставини справи неможливо без допитів у суді низки свідків і проведення експертизи.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1068 | Додав: adminA | Теги: Апеляційний суд Києва | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]